Selecteer een pagina

Wit

8-

Tinaja, Lajar la Primilla, Montilla-Moriles, Spanje 2015

leaf-24
Verrassende, ongefilterde, droge witte wijn van pedro ximenez en montipila uit Montilla-Moriles Superior. Vergist en daarna biologisch gerijpt in tinajas, traditionele aardwerken kruiken van 5000 liter.
druif-24Pedro ximénez, montepila; duidelijk de toon van px, eigenzinnig, afwijkend, vullend, mooi droog, duidelijk ziltig, mooie notentoets in finale (14,5%)
Granada Wijnen € 9,95

8-

Kalmuck, Gritsch, Wachau, Oostenrijk 2015

leaf-24 Het in de 13e eeuw gebouwde Mauritiushof heeft altijd een rol gespeeld in de klassieke wijnbouw. Sinds 200 jaar is de familie Gritsch ook binnen deze muren actief met wijnbouw. Franz-Josef en Maria-Theresia Gritsch zijn inmiddels de 7e generatie die met al hun passie de best mogelijke kwaliteit proberen te maken, in harmonie met de natuur.
druif-24Grüner veltliner;overduidelijk grüner veltliner-aroma’s, combinatie van fruit, bloesem en beetje vettig, geur- en smaaktonen komen overeen, spannende smaak, goede zuurgraad, eindigt mooi droog (12,5%)
Vojacek Wijnen € 11,95

8,5

PX, Clos de la Vall, Valencia, Spanje 2014

leaf-24 Wijnmaker Pablo Cortes baalt. Hij kan maar enkele duizenden flessen maken van zijn droge px. Vergist op hout met 21 dagen bâtonnage en 6 maanden houtrijping. Een wijn dus en geen mistella.
druif-24Pedro ximenez; herkenbare aroma’s van px, drogend, nootachtig, ziltig, licht crèmige ondertoon, complex mondgevoel, schoon van smaak, hout is mooi opgenomen, er gebeurt veel, eens iets anders, spectaculair (13,5%)
Lekker Sapje € 12,75

7,5

Vermentino Etichetta Grigia, Cantina Lunae, Colli di Luni, Italië 2015

leaf-24 Na grondig bodemonderzoek staat elke stok op de meest perfecte ondergrond. Strenge selectie van druiven van 35 jaar oude stokken; gisting op tank met de schillen; geen houtrijping. Tre bicchieri – Gambero rosso .
druif-24Vermentino; geur met mooi wit fruit en lichte venkeltoets, evenwichtige aanzet, combinatie van fruit, zuren en kruidigheid, goed spanning, verteerbaar, mooie vermentino weergave, redelijk droge slanke afdronk (12,5%)
Well of Wine € 13,95

7,5

Domaine Revaou, Côtes de Provence, Frankrijk 2015

leaf-24 Weelderig wit uit de kuststreek. De ideale combinatie met de geurige kruiden van de lokale cuisine. Zelfs de uitdaging met de artisjok!
druif-24Rolle, clairette, ugni blanc, biologisch; atypische geur van blend, pikante tonen, helder, rechtlijnig, licht parfumé, eigenzinnig (13%)
la Vie le Vin € 14,75

7,5

Domaine Revaou, Côtes de Provence, Frankrijk 2015

leaf-24 Weelderig wit uit de kuststreek. De ideale combinatie met de geurige kruiden van de lokale cuisine. Zelfs de uitdaging met de artisjok!
druif-24Rolle, clairette, ugni blanc, biologisch; atypische geur van blend, pikante tonen, helder, rechtlijnig, licht parfumé, eigenzinnig (13%)
la Vie le Vin € 14,75

Rood

8

Ploussard, Daniel Dugois, Arbois, Frankrijk 2013

leaf-24 Dugois maakt voornamelijk rood van trousseau, maar heeft ook een kleine hoeveelheid ploussard (= poulsard) – een eigenwijze druif uit de Franse Jura die misschien wel de lichtst denkbare rode wijn oplevert. De kleur is bijna roséachtig, maar de wijn heeft toch een normale inweking gehad. Doordat de druiven relatief groot zijn (verhouding schil-sap) en de schil dun, komt er weinig kleur af. Geschikt om wat jonger te drinken, maar kan ook goed ouderen.
druif-24Ploussard; licht van kleur, oranjebruin, aroma’s die passen bij de druif, associaties met mest, maar fijn van beleving, beetje aardse tonen komen daar bij, opwekkend, atypisch, veel energie, verrassend (13%)
De Geluksdruif € 14,50

Zoet

8

Late Harvest Chenin Blanc, Sula Vineyards, Nashik Valley, India 2014

leaf-24 Van de oevers van de Indische Oceaan. Rajeev Samant ontdekte zijn passie voor wijn toen hij werkzaam was in Silicon Valley. Met de oprichting van Sula Vineyards in 1999 was hij een van de wijnpioniers in India.
druif-24Chenin blanc, biodynamisch; veel kleur, duidelijk chenin blanc, licht crèmig, leuke hint van abrikoos en ananas, correcte zuren, goede prijs-kwaliteit (14%)
Asian Wines € 8,95

Share This