Selecteer een pagina

Wit

7,5

Lagrasse Albariño, Laurent Miquel, Vin de France, Frankrijk 2016

Franse monniken namen de albariñodruif mee naar Galicië, waar hij zijn bekendheid verwierf in Rías Baixas. Nu is hij teruggehaald en aangeplant op 400 meter hoogte en maakt Laurent Miquel er een unieke wijn van.
Albariño; verleidelijke frisse geur, goed sap, ronde bitters, schoon, verteerbaar, gerijpt wit fruit, slank, veel lengte (13,%)
Verbunt Wijnkopers € 12,75

8

Zarate, Rías Baixas, Spanje 2016

Zarate is een familiebedrijf in Meaño, het hart van de Salnés-vallei in de appellatie Rías Baixas. De familie begon in 1707 met wijnbouw en zeven generaties later maken ze nog steeds niet zomaar wijn. Hun albariño staat wereldwijd bekend als een absoluut hoogtepunt van de regio, en wijnmaker Eulogio Pomares wordt beschouwd als de terroirspecialist van de appellatie.
Albariño; verleidelijke geurwaaier, mooi wit rijp fruit, sappig, expressief, levendige zuren, schoon, ronde bitters en vulling, spannende rías baixas, veel bite, stijvol, lengte (12%)
Anfors € 12,95

Rood

7,5

Suipacha Bonarda, Otero Ramos Estate, Mendoza, Argentinië 2013

Het familie wijnhuis Otero Ramos bevindt zich in Lujan de Cuyo, Mendoza, een bijzonder terroir dat karakteristieke wijnen oplevert. Hun wijnen blinken tevens door de diepe en sprankelende tinten die dit huis produceert onder begeleiding van de internationaal zeer befaamde winemaker Sergio Correa Undurraga.
Bonarda; intense geur, sappige aanzet, mals, schoon en puur van smaak, hint van chocolade, slanke stijl, compact, versmolten, veel lengte (13,8%)
Damaro € 12,99

8,5

l Pajaro Rojo, Finca Losados, Bierzo, Spanje 2016

Wijnmaker Amancio Hernandez Gomez, pionier van de mencía-druif, gelooft heilig in zwaardere klei-ondergrond voor zijn biologische verbouwde mencía-druiven van oude stokken (30-40 jaar oud). Hij maakt gebruik van autochtone gisten en een korte rijping (4 maanden) op gebruikt Frans eiken
Mencía, biologisch maar niet gecerftificeerd; fijne en schone geur, mooi sap, mooi donker fruit, fijne kruidige onderlaag, hint van grafiet, verteerbaar, elegante stijl
Well of Wine € 13,95

Share This