Selecteer een pagina

Mousserend

7,5

Pet-nat, Gordia, Primorska, Slovenië 2019

Andrej Cep maakt twee mousserende wijnen, een witte en rosé van ruim tweederde refošk aangevuld met merlot. De biologisch geteelde druiven worden voor de mousserende wijn iets vroeger geplukt. De refošk en merlot worden zonder maceratie gevinifieerd totdat er nog circa 20 g/l restsuiker over is in de most. Circa 6 maanden flesrijping met tweede gisting.
Refosk, merlot, biodynamisch; heel troebele kleur, aardbeiachtige geur, fijne mousse, heerlijk fruitig, besjes, aardbei, rabarber, bijzonder levendig, doordrinkbaar (11.5%)/span>
The Orange Wine Club/Delicroatia

Wit

8-

Leányka, Attila Pince, Eger, Hongarije 2014

Wijn maken is voor Attila Pince een uit de hand gelopen hobby. Hij heeft de overtuiging dat Hongaarse wijn in het algemeen en zijn wijnen in het bijzonder zich kunnen meten met de groten der aarde uit de Bordeaux. Een aantal van zijn wijnen staan inmiddels ook op de wijnkaart van zeer gerenommeerde restaurants waaronder diverse internationale Michelin restaurants.
Leányka; lichtgeel met oranje, dikke geur, veel rijpe tonen, stevig van smaak, streng, intens, belegen ondertoon, felle bitters, toets van marsepein, wel decanteren (13%)
Lekkers Uit Hongarije € 19,95

Rood

8,5

XB, La Terrasse d’Elise, IGP d’Hérault, Frankrijk 2018

XB zijn de initialen van de wijnmaker Xavier Braujou, die op het befaamde terroir van Aniane in de Languedoc een prachtige serie wijnen maakt die uitblinken in elegantie. Deze 100% syrah van jonge stokken is gemaakt op het fruit. Met veel sap en een lichte kruidigheid (kaneel, koriander) is dit vooral een plezierwijn die jong toegankelijk is.
Syrah, biologisch; paars-mauve van kleur, rijk aan lekker donkerrood fruit met zwarte nuances, evenwichtig, beetje zoethout, verleidelijk, prima doordrinkbaar, schoon (14,5%)
De Geluksdruif € 15,25

8-

Zanoni, Valpolicella Ripasso Superiore, Italië 2017

Direct ten noorden van de stad Verona, waar de heuvels van Valpolicella beginnen, liggen de wijngaarden van Zanoni. Ze zijn al vele jaren eigendom de familie, die lokaal bekend staat als een maker van zeer droge en gestructureerde Valpolicella-wijnen. Alle wijnen van Zanoni worden totaal droog gevinifieerd, dit geeft initieel wat stroefheid. Met een beetje tijd worden het verfijnde en onderscheidende wijnen.
Corvinone, rondinella, 12 maanden tonno; granaatrood, surplus aan kersenfruit, verleidelijke geur, zuren zijn op maat gemaakt, geur- en smaaktonen komen overeen, intense kruidigheid en pepertje, ripasso met pit en veel lengte (14,5%)
Alto Vino € 17,75

9

Les Vignottes, Domaine JJ Confuron, Côte de Nuits-Villages, Frankrijk 2017

Sophie Confuron staat na het overlijden van haar vader in 1990 aan het hoofd van dit domaine. In 1993 trouwde zij met Alain Meunier en beiden zijn heden de gereputeerde wijnmakers. De stijl van de hun wijnen lijkt bijna niet op Bourgogne. Het grote geheim is volgens Alain het lage rendement. Daaraan toegevoegd uiteraard een uitgekiende vinificatie en houtrijping (15 tot 18 maanden in barriques). Men werkt al sinds 2000 biologisch uit passie.
Pinot noir, 12 maanden barrique, 50% nieuw hout, biologisch; Pinot noir; zeer veel kleur, floraal en fruitig, goed sap, krachtig, intens, rijk, complex, knappe balans, wijn met inhoud en veel lengte (13%)
Rijkhoff wijnen en Wijnimport € 44,95

Sherry

8,5

Fino en Rama, Bodega Gutiérrez Colosía, Jerez, Spanje NV

Palomino; medium kleur, evenwichtig, aromatisch, mooi gedoseerd, rijk, geschakeerd, complex, fijne bitters, veel lengte, prachtig voor de gastronomie
Vivacadiz

Share This