Selecteer een pagina

Wit

8

Magma, Anselmo Mendes, Biscoitos, Portugal 2018.

Deze nieuwe wijn van Anselmo Mendes, ontstaan uit een project met wijnmaker Diogo Lopes, komt uit een heel bijzonder deel van Portugal: de archipel Azoren in het midden van de Atlantische Oceaan. De wijngaarden liggen op het eiland Terceira en zijn samen met het landschap onderdeel van het UNESCO erfgoed. De Atlantische invloeden en de vulkaanbodems bepalen duidelijk het karakter van deze wijn gemaakt van de verdelho-druif.
Verdelho; geelgroen uiterlijk, moeilijke geur, geeft in eerste instantie weinig prijs, sappige aanzet, ronde smaakbeleving, mooi rijp fruit, prima zuren, lichte amandeltoets, aangenaam, verrassende regio, aparte wijn, passe-partout (12,5%)
Vinites € 27,35

Rood

8,5

Norma, Valenti, Etna, Italië 2015

Een heel bijzondere wijn, gemaakt op de noordflanken van de actieve vulkaan Etna. Deze wijnen zijn atypisch voor Zuid-Italië. De grote hoogte waarop de druiven groeien geeft een heel andere balans aan de wijnen dan die van de volle en rijpe wijnen van het hete Sicilië.
Nerello mascalese, 12 maanden rijping op foeders; elegante kleur, lichtrood met dunne evolutie aan de rand, fijne fragiele geur, subtiel fruit, mooie kruidigheid, heel attractief, licht gekoeld serveren, inzetbaar als lente- en zomerwijn (13%)
Alto Vino € 15,75

Sherry

8

Alfonso Oloroso, González Byass, Jerez-Xérès-Sherry, Spanje NV

Bekende sherry brands zoals Tio Pepe, of de VORS serie met o.a. de Matusalem en Apostoles hebben González Byass een van Spanjes meest bekende wijnmerken wereldwijd gemaakt. Traditie, onderzoek en kwaliteit zijn de pijlers van dit wijnhuis. De Alfonso Oloroso is afkomstig van de pago’s Carrascal en Macharnudo.
Palomino fino, 8 jaar solerarijping; goud/amberkleurig, warme, ronde geuraroma’s met impressies van walnoot en balsamico, minder schakering, diepgang en verfijning, wat zoetig, goede balans (18%)
L’Exception

Share This