Selecteer een pagina

Rood

8

Der Rote Loewe, Graf Adelmann, Württemberg, Duitsland 2016

Een van de bekendste wijnhuizen uit Württemberg en een van de eerste die hier lid werden van de VDP. Felix Graf Adelmann von Adelmannsfelden vertegenwoordigt de vijfde generatie binnen het eeuwenoude adellijke geslacht die zich bezighoudt met wijn maken. Hij kiest voor een klassieke Bourgogne-manier van wijn maken, alleen eikenhout uit de Bourgogne wordt hier gebruikt, frisheid en elegantie staan voorop.
Lemberger, 100% Frans hout, 20% nieuw; mooie kleur, fruitig en floraal in geur, frisse ondertoon, zuren brengen spanning, goed gedoseerde aroma’s, veel smaak, wijn met bite, goed gebruik gemaakt van de rijping op barrique, heel goed inzetbaar, perfecte balans tussen fruit en aardse tonen, evenwichtig, verrassende wijn (12,5%)
Rijkhoff wijnen en wijnimport – La Maison Blanche € 19,95

Sherry

8,5

Manzanilla La Gitana en Rama, Bodegas Hidalgo La Gitana, Sanlúcar de Barrameda, Spanje NV

Palomino. Deze manzanilla met 7 à 8 jaar solerarijping is afkomstig van dezelfde wijngaard als El Cuadrado. De beste vaten worden geselecteerd en zonder enige filtering en stabilisatie gebotteld. Zo blijven concentratie en complexiteit geheel intact
De bodega ligt op 300 à 400 meter van de zee gelegen en laat een fantastische floropvoeding toe, wat resulteert in een zeer fijne wijn, beendroog met hoge mineralteit en ziltigheid.
Résidence Wijnen

Share This