Selecteer een pagina

Wit

8-

Riesling Muggardter Berg trocken, Privateweingut H. Schlumberger, Baden, Duitsland 2017

Markgräflerland ligt in het zuiden van Baden. De familie Schlumberger maakt hier al 500 jaar wijn. Deze riesling komt van een zeer kleine wijnberg met een kalkrijke grond. Mineraliteit en elegantie zijn de kenmerken van de wijnen van de Muggardter Berg.
Riesling; expressieve, eigenzinnige rieslingaroma’s in de geur, goed sap, opwekkende, slanke stijl, puur, goede zuren, veel lengte (13,5%)
Tire Bouchon € 17,95

Rose

8

Batic, Vipava, Slovenië 2016

Met een immens respect voor de natuur en door zichzelf meer als deskundige verzamelaars in plaats van hardhandige wijnmakers te zien, maakt de familie Batič wijnen die het land en vintage sinds 1592 vertegenwoordigen. Hun benadering van de wijnbouw gaat verder dan het biologische en biologisch-dynamische.
Cabernet sauvignon, biodynamisch; fris dakpannenrood, rustige geurwaaier, o.a. aardbei, duidelijk fruitig, veel sap,zoet zweempje maar verdeeld over de inhoud en daardoor niet eendimensionaal of vervelend, neigend naar licht rode wijn, dikke Anjou (12,5%)
DeliCroatia € 18,00

Zoet

7,5

Spätlese Spätburgunder Blauer Engel, Weingut Wurzinger, Burgenland, Oostenrijk 2017

Tussen de Neusiedlersee en de Hongaarse grens maken Josef en Pia Wurzinger hun biologische wijnen van Oostenrijkse druivenrassen als Zweigelt, St. Laurent, Gruner Veltliner en Blaufränkisch. Van deze laatste druif maken zij ook de verrassende Blauer Engel spätlese.
Spätburgunder, biologisch; fijne geurwaaier, sappige aanzet, goede concentratie, gerijpt donker fruit zoals aardbeien en cassis, schoon van smaak, verteerbaar, finesse, veel lengte, verrassend (8,5%)
Het Wijnmagazijn € 11,75

Share This