Selecteer een pagina

Rose

8

Barbazul, Huerta de Albalá, Tierra de Cádiz, Spanje 2018

Huerta de Albalá is een innovatieve en baanbrekende wijnmakerij in een gebied dat van oudsher geassocieerd wordt met sherry. Vicente Taberner, de oprichter, wilde hier rode wijnen maken. Hij vond een bevoorrechte locatie in Arcos de la Frontera, Andalusië. Er is veel zorg besteed aan het bouwen van een ‘château-stijl’ bodega, dit is gelukt met behulp van traditionele lokale ontwerpen en materialen.
Syrah; rustige geur, impressies van biet en rozen, sappige aanzet, goed volume, smaakvol, licht romig, intens, fijne kruidigheid, verrassende syrah-rosé, levendig, mooie gastronomische wijn, prijs-kwaliteit een voltreffer, perfecte match met geitenkaas of Aziatische gerechten, universeel inzetbaar (14%)
Grapes Unlimited € 11,45

Wit

8+

Sauvignon blanc, Kabaj, Goriska Brda, Slovenië 2016

De oogst van 1993 was de eerste onder van Jean Michel Morel. Hij is ook lid van de vereniging Xeloba Kartuli (www.kvevri.org), die 25 wijnproducenten verenigt die de kvevri-wijnmethode gebruiken. Ze delen het belang van het volgen van de wortels van de Georgische wijnbereiding en proberen deze oude traditie toe te passen in moderne wijnbouw.
Sauvignon blanc, biodynamisch, 7 dagen maceratie met schillen, 24 maanden in 225 l eiken vaten (Franse eik) en 6 maanden in flessen; aparte geurwaaier, rijp en rijk, veel sap, fijne bitters, expressief, hint van vuursteen, spritzig, strakke finale met goede balans, levendig, indringende zuren (13%)
Delicroatia € 24,00

Share This