Selecteer een pagina

Wit

8

Bacchus VDP.Gutswein, Weingut Hans Wirsching, Franken,Duitsland 2018

Weingut Hans Wirsching is VDP-lid en een van de drie beste wijnhuizen uit Franken. Het was de eerste producent in Franken die scheurebe aanplantte. Andrea Wirsching is in 2018 uitgeroepen tot wijnmaakster van het jaar. De wijnen komen van drie Lagen: Kalb, Kronsberg en Julius-Echter-Berg (alle drie GG).
Bacchus; licht pétillant, mooi sap, passende zuren, elegant, fris wit fruit, toegankelijk, opwekkend, goede balans (11,5%)
Lekker Sapje – Wijn voor mensen met humor € 11,75

8,5

Pointe de Silex, Complices de Loire, Vouvray, Frankrijk 2017

Fijne, pure chenin blanc met een opvallend zuiver mondgevoel – ook door de gedeeltelijke opvoeding op amfoor. Deze chenin blanc, van een silexhoudende kleibodem, geeft veel inhoud en gelaagdheid terwijl de wijn prachtig droog, fijn en iets mineraal afdrinkt. Boeiende finesse uit de Loire voor een zeer schappelijke prijs.
Chenin blanc; strogeel uiterlijk, redelijke strakke geur, mooie balans, veel spanning, mooie mineraliteit, knappe zuren, goed inzetbare wijn, veel lengte (12,5%)
De Geluksdruif € 14,90

8

Lesca Chardonnay, De Wetshof, Robertson, Zuid-Afrika 2018

De wijn krijgt een gisting op Franse eikenhouten vaten die zijn geselecteerd op hun subtiele karakter, zodat ze het fruit in de wijn benadrukken. Hij blijft slechts drie maanden op vat, waarmee een wijn het licht ziet die uitblinkt in finesse en subtiliteit.
Chardonnay; elegante kleur, intens fris fruit, fijne zuren, balans, sappig, houttonen zijn aanwezig, hoge doordrinkbaarheidsfactor, fijne ziltige tonen en bitters (13,5%)
Vinites € 19,45

8,5

Egri Chardonnay, Attila Pince, Eger, Hongarije 2015

Wijn maken is voor Attila Pince een uit de hand gelopen hobby. Hij heeft de overtuiging dat Hongaarse wijn in het algemeen en zijn wijnen in het bijzonder zich kunnen meten met de groten der aarde uit de Bordeaux. Een aantal van zijn wijnen staan inmiddels ook op de wijnkaart van zeer gerenommeerde restaurants waaronder diverse internationale Michelin restaurants.
Chardonnay; rijke gele kleur, geur- en smaaktonen komen overeen, goed ontwikkelde, rijke aroma’s, felle bitters, truffelimpressies, stevige maaltijdwijn, wel decanteren (12%)
Lekkers Uit Hongarije € 19,95

Rood

9-

Domaine la Célestière, Côtes-du-Rhône, Frankrijk 2017

Grenache en cinsault van meer dan 50 jaar oud, opvoeding in beton, in combinatie met liefde en vakmanschap. Resultaat: Grote Klasse!
Grenache, cinsault, biologisch; veel kleur, hechte geur, interessante blend, volle geur, veel finesse, smaakvol, mooie tannine, fijne kruidigheid, veel lengte (14%)
La vie le vin € 13,75

8-

Abouriou, Château Le Geai, Côtes de Marmandais, Frankrijk 2016

Abouriou is een nauwelijks bekend druivenras uit de Sud-Ouest, dat eind 19e eeuw nipt voor uitsterven behoed werd. Wijnmaker Henri Duporge, sinds 2000 eigenaar van Le Geai (voorheen Château Touzet) is een van de weinigen die er een monocepagewijn van maakt. Hij maakt ook wijn van de hier zeldzame carmenère, en verder van merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc en malbec.
Abouriou, bijna vergeten druivenras; donkere kleur, wat rustieke geur en smaak, vrij intens voor zijn leeftijd, licht stallig, rijpe aanzet, goede fruittoets, zeer kruidig, zoetje, tannine, levendig, opvallend veel lengte (13%)
Rijkhoff Wijnen € 13,95

8+

Las Combes, Château Maris, Minervois, Frankrijk 2017

Wijnmaker Robert Eden geldt als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en, een stapje daarboven, ook Demeter-gecertificeerd. De betrokkenheid bij het milieu is groot.
Grenache noir, 12 maanden rijping op Nomblot eggs, biodynamisch; transparante kleur, heel fruitige geur- en smaakaroma’s, fijn, aromatisch, mooie zuren, alcohol is mooi opgenomen, heel elegant, veel smaak, mooie presentatie van grenache noir, fraaie maaltijdwijn voor de zomermaanden (15%)
Oud Reuchlin & Boelen € 39,75

Share This