Selecteer een pagina

Wit

7,5

Roussette, Caveau Sylvain Bois, Bugey, Frankrijk 2018

Een heerlijk kletterend bergbeekje in het glas. Mineraliteit en verfrissende zuren. Summertime and the living is easy!
Roussette; aparte, rustige geur, sappige aanzet, goede zoet-zuurbalans, spanningsboog is correct, duidelijk fruitige tonen en zuren, pittige bitters, opwekkende stijl, crispy, veel lengte(12%)
la Vie le Vin € 11,75

8

Arneis,Marrone, Langhe, Italië 2017

De autochtone arneisdruif wordt steeds populairder in Nederland. Het is ook het paradepaardje en visitekaartje van de Piëmontese witte wijnen. De wijngaard ligt op een bodem van zand en witte mergel. Ook goed inzetbaar bij sushi en gember.
Arneis; fruit staat op de voorgrond, heerlijk smaakpalet, soepel, doordrinkbaar, crispy, fruit en frisse zuren zijn in juiste balans, smaakvol, veel lengte (13,5%)
Grapes unlimited € 13,95

8,5

Luisa, Kabaj, Goriska Brda, Slovenië 2011

De oogst van 1993 was de eerste onder van Jean Michel Morel. Hij is ook lid van de vereniging Xeloba Kartuli (www.kvevri.org), die 25 wijnproducenten verenigt die de kvevri-wijnmethode gebruiken. Ze delen het belang van het volgen van de wortels van de Georgische wijnbereiding en proberen deze oude traditie toe te passen in moderne wijnbouw.
Friulano, pinot bianco, sauvignon blanc, ribolla, biologisch, orange wine, spontane gisting en 1 maand maceratie, 18 maanden rijping in Franse barriques, 12 maanden flesrijping; heel veel kleur, breed, sappig, gekonfijt fruit, hint van abrikoos, karaktervol, goed middenrif en balans (13%)
Delicroatia € 24,00

Share This