Selecteer een pagina

Mousserend

8,5

Brutrosso, Cantina dell Volta, Lambrusco di Sorbara, Italië NV

De boutique winery Cantina della Volta maakt hoogwaardige mousserende wijnen van de inheemse lambrusco-druiven. Het wijngaardbeheer is sterk aangepast om het juiste fruit te leveren voor deze wijnen. Veel van de betere wijngaarden zijn nog in eigendom van families die de druiven leveren aan verschillende bedrijven. Uit de oudste wijngaarden heeft Cantina della Volta de eerste keus voor het beste fruit.
oudste wijngaarden heeft Cantina della Volta de eerste keus voor het beste fruit.
Lambrusco di sorbara, 27 maanden sur lie; heel licht van kleur, absoluut verrassende geur, lastig te omschrijven, elegant, doordrinkbaar, heerlijk fruitig, mooie zuren, perfecte balans, goed op smaak, feestje! (12,5%)
Alto Vino € 15,50

Wit

8

Maikammer Heiligenberg Silvaner Kabinett trocken, Weingut August Ziegler, Pfalz, Duitsland 2018

Het Weingut August Ziegler gevestigd in Maikammer/Pfalz, is meer en meer een toonbeeld voor constante, degelijke maar hoge kwaliteit. Zowel in Duitsland als daarbuiten. Met wijngaarden op de Mandelhöhe, Bienengarten en Heiligenberg maakt men plezierige wijnen met structuur, elegantie en hoge mate van herkenbaarheid. En dat al meer dan 300 jaar.
Silvaner; licht geelgroen uiterlijk, mooie fruitige silvaner, vullend, loepzuiver, heerlijke zuurgraad, heel goede balans, aangename smaakbeleving, prima prijs-kwaliteitsverhouding, knappe lengte (13%)
Tire Bouchon € 9,25

Sherry

8

Aurora Amontillado, Bodegas Yuste, Jerez-Xérès-Sherry, Spanje NV

Het jonge familiebedrijf ging eind jaren tachtig van start als almacenista en ontwikkelde zich via aankoop van verschillende oude bodega’s en wijngaarden (Santa Ana, Viña La Alamedilla, Los Angeles, Miraflores, Herederos de Argüeso) tot toonaangevend producent. Deze amontillado is gebaseerd op de beste manzanilla pasada’s (zoals La Kika)
Palomino fino, meer dan 20 jaar rijping (VOS); minder uitgesproken geur, vullend en evenwichtig van smaak, breed inzetbaar, kruidig, jodium, opvallend toegankelijk voor een VOS-wijn: rijk en complex, maar uitstekend genietbaar voor een breder publiek dan alleen de ervaren professional (19%)
Grapy € 14,75 (0,5 L)

Share This