Selecteer een pagina

wit

8-

Silvaner Gutswein, Seyberth, Rheinhessen, Duitsland 2017

In het gebied Rheinhessen neemt de silvaner een zeer belangrijke plaats in. De bodem is hier uitermate geschikt om strakke, zuivere en kruidige silvaners te maken. Deze wijn is uitsluitend in roestvrijstaal vergist en opgevoed.
Silvaner; biologisch; frisse geurwaaier, goed sap, mooie zoet-zuurbalans, hoog doordrinkbaarheidsgehalte, goede vulling en spanningsveld, schoon van smaak, geeft veel energie, loepzuiver, afgeronde bitters, veel lengte (10,9%)
La Maison Blanche € 13,50

8

Quinto Quarto, Franco Terpin, IGP delle Venezie, Italië 2017

In het bekende gebied Collio (Friuli Venezia Giulia), op de grens met Slovenië, cultiveert Azienda Agricola Franco Terpin zijn 10 hectare grote wijngaard. Het feit dat zijn ouders en voorouders ook op deze plaats druiven teelden inspireerde hem tot een filosofie met waarden als affectie en respect voor de omgeving, de natuur en de wijn. Tegenwoordig bottelt Franco Terpin jaarlijks 25.000 flessen.
In 2005 startte hij met de productie van orange wine.

Pinot grigio, biodynamisch; veel kleur, mandarijn en gerijpt wit fruit, sappige aanzet, licht nootachtig en toets van sinaasappelschilbitters, goede zuurgraad, frisse stijl, slanke tonen, schoon en energiek, veel lengte (14%)
Delicroatia € 18,00

8+

Chantemerle, Jérôme Arnoux, Arbois, Frankrijk 2015

Jérôme Arnoux is de keldermeester van La Cave de Reine Jeanne en maakt in kleinere oplages ook wijn met zijn eigen naam op het label. De stijl is persoonlijker, iets natuurlijker en verbluffend mooi. Steekt de grote jongens (Tissot, Ganevat, Labet) naar de kroon – en dat voor een zeer redelijke prijs.
Chardonnay, 12 maanden rijping in gebruikte barriques; bescheiden geurwaaier, licht ziltig en vuursteen, mooie aanzet, goed sap, verfrissend, goede spanningsboog, impressie van goût de pétrol maar ook romige tonen, expressieve smaak, sinaasappelschilbittertje, elegante wijn met veel lengte en al wat ontwikkeling (13%)
De Geluksdruif € 20,25

Share This