Selecteer een pagina

Wit

8+

Champ de Lorge, Domaine de Petit Fromentin, Coteaux du Lyonnais, Frankrijk 2015

Volle chardonnay met een knipoog naar de Bourgogne – maar met veel karakter en finesse. Waar in de Bourgogne zelf de prijzen maar blijven stijgen, is dit exemplaar een geweldig, betaalbaar alternatief: voor een zeer scherpe prijs krijg je prachtige, volle wijn met een eigen karakter. Onderscheidend lekker!
Chardonnay, biologisch; redelijk veel kleur, eigenzinnige aroma’s in geur en smaak, goed gedoseerd, net even iets anders, opvallende pepertjes, wijn voor liefhebber (13,5%)
De Geluksdruif € 10,50

8

Romo, Domaine des Huards, Cour-Cheverny, Frankrijk 2013

Michel Gendrier ziet het als zijn missie om ervoor te zorgen dat de wereld de romorantin leert kennen. Hij heeft geëxperimenteerd met deze weinig bekende druif met verbazingwekkende resultaten. Dit zijn wijnen voor echte liefhebbers.
Romorantin, biologisch; stijlvolle geur, eigenzinnige tonen in geur en smaak, hoge zuren, opvallende bitters, accent van gekonfijt fruit, mooie droge finale, veel lengte (12%)
Wijnhandel Jan van Breda € 15,95

7,5

Cami Salié, Lionel Osmin & Cie, Jurançon, Frankrijk 2014

Cami Salié is vernoemd naar een weg waarover de inwoners van het dorp Salies de Béarn (bekend om zijn natuurlijke zoutbron in het midden van de stad) hun zout naar Pau vervoerden.
65% petit manseng, 35% gros manseng, houtgebruik; citroengele kleur, rijpe fruittonen in geur en houtinvloed, veel smaak, intens, licht crèmige ondertoon, licht bittertje (14%)
Verlinden Drink & Discover € 16,75

8-

Viognier Granit, J.F. Jacouton, IGP Collines Rhodaniennes, Frankrijk 2015

Weer een jonge wijnmaker die vol enthousiasme aan de slag gaat met het familiezilver. De steile hellingen van het Rhônedal dwingen tot volledig handwerk. Gevinificeerd op barriques, puur gericht op het karakter van de druif.
Viognier, fermentatie op hout; opvallende inbreng van het hout maar absoluut niet storend, beetje geparfumeerd, bloemig, hoge zuren, mooie bitters, gerijpt en droog fruit, wijn voor de liefhebber (12,5%)
la Vie le vin € 17,50

8-

Bodega Amalaya, Valle Calchaqui, Argentinië 2015

In het noorden van de provincie Salta, in Cafayate in het hart van de Calchaqui Vallei, ligt Bodega Amalaya. Amalaya betekent in de inheemse taal ‘hopen op een wonder’. De bodega maakt deel uit van de Hess Family Estates. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden op een hoogte van 1.700 meter.
Torrontes, riesling; duidelijke torrontestonen, rijp, sappig, bloemig, hint van lychee, veel sap in aanzet, middenrif is gelijkmatig, leuk effect door middel van riesling, levendig en spannend (14%)
Horizon Wines € 9,95

Rood

8

Karas,Tierras de Armenia, Armavir, Armenië 2014

Gelegen in Ararat-vallei, op een hoogte van 1100 meter. De wijngaarden maken deel uit van Tierras de Armenia CJSC. Vulkanische bodem met rijke leem en een steenachtige textuur, bij uitstek geschikt voor de productie van sterk geconcentreerde wijnen. Michel Rolland brengt het beste van dit terroir in de Karas-wijnen.
Syrah, tannat, malbec, petit verdot; felle donkere kleur, sappige geurwaaier, combinatie van fruit en florale tonen, opvallend zoet, stevige tannines, stoffig, complexe wijn (14%)
Asian Wines € 12,45

8-

Señorio de Nevada Cabernet/ Merlot, IGP Laderas del Genil, Spanje 2010

Bordeaux-blend uit Granada, 12 maanden op Amerikaans en Frans eiken. Een van de fraaie wijnen uit de bodega van het schitterende wijnhotel Hacienda Señorio de Nevada, aan de voet van de Sierra Nevada bij Granada (Zuid-Spanje).
Cabernet sauvignon, merlot, 12 maanden hout; zeer veel kleur, tabakassociatie en ontwikkeld fruit, soepele aanzet, mooie smaakaroma’s, gerijpt fruit en hint van chocolade, lekker van smaak, goede balans, voldoende vulling maar ook doordrinkbaar (15%)
Granada Wijnen € 13,45

8

Les Petits Pas, Domaine du Pas de l’Escalette, Coteaux du Languedoc, Frankrijk 2015

Genoemd naar hun twee zoons Jules en Gabriel (kleine stapjes alvorens groot te worden). Deze cuvée vergist in grote eiken vaten na gedeeltelijk te zijn ontsteeld.
50% syrah, 30% grenache, 20% carignan, houtgebruik, biologisch; intense kleur, mooie geurwaaier, passend bij de tijd van het jaar, evenwichtig van smaak, veel fruit, aangenaam
Vojacek Wijnen € 13,50

8

Nativae, Tenuta Ulisse, Montepulciano d’Abruzzo, Italië 2013

Voor deze ongeklaarde en ongefilterde wijn wordt bij de spontane vergisting gebruik gemaakt van de wilde gistcellen die aanwezig zijn op de druiven. De druivenstokken van deze montepulciano d’abruzzo zijn meer dan 40 jaar oud.
Montepulciano d’abruzzo; fijne neus, licht aards en broeierig, goed sap, doordrinkbaar, mooie zuren, mals, zeer schoon, souplesse, mooie wijn met veel lengte (13,5%)
Vinites € 19,95

Share This