Selecteer een pagina
Aristides, Dehesa de Cadozos, IGP Castilla y Leon, Spanje 2011
Aristides, Dehesa de Cadozos, IGP Castilla y Leon, Spanje 2011

Rood

7,5

Aristides, Dehesa de Cadozos, IGP Castilla y Leon, Spanje 2011

Deze opmerkelijke blend van Dehesa de Cadozos isl een zeer intrigerend glas spaans rood met een opmerkelijke elegantie. Van 25% pinot noir en 75% tempranillo (hier noemen ze m Tinta fina en 14 maanden gerijpt op frans eiken, en vervolgens enkele jaren op fles. Deze wijn is fascinerend, diep en lang, boordevol spanning en nu eens niet spetterend vol – maar juist vol nuance en diepgang. Het lijkt nergens op bourgogne – maar het is hier bewezen dat een blend van pinot noir en tempranillo een prachtig glas kan opleveren. Probeer het zelf.
75% tinta fina, 25% pinot noir, biologisch; veel kleur warme geurwaaier, licht broeierig, hint van chocolade, redelijk geconcentreerd, intens gerijpt fruit, krachtige kruidige ondertoon, peperig accent, wel decanteren(14%)
De Geluksdruif € 15,90

Rood

8+

Tinto Vulcanico, Azores Wine Company, IGP Açores, Portugal 2015

Wijnmaker António Maçanita, bekend om zijn Fita Preta-wijnen uit Alentejo, begon een jaar of tien geleden te experimenteren op de Azoren. Het resulteerde in de Azores Wine Company (samen met Insula Vinhos) en opvallende wijnen afkomstig van 12 hectare aan wijngaarden, waaronder sommige stokken van 100 jaar oud.
13 verschillende druivenrassen, afkomstig van de vulkanische grond van de Azoren; elegante kleur, medium diepte, fijne geurimpressie met duidelijk vulkanische invloed, aangenaam fruit, vriendelijk, fris en elegant in de aanzet, verteerbaar, ziltig, specerijen in het middenpalet, levendig en opwekkend
Wijnhoeve Matton € 21,25

Share This