Selecteer een pagina

Rood

8+

PerricOne, Castellucci Miano, Sicilia, Italië 2019

Ooit een coöperatie, nu 125 samenwerkende, gepassioneerde wijnboeren en een dedicated wijnteam onder leiding van Pierro Boffa en oenoloog Tonino Guzzo. Hun wijngaardareaal bestrijkt totaal 75 hectare. Oude stokken (40-60 jaar) en bushvines vormen de garantie voor het behoud en de bescherming van de waardevolle biodiversiteit: kleine wijngaardplots worden afgewisseld met olijven en fruitgaarden.
Perricone, zeldzame druif, oorspronkelijk afkomstig van de Vesuvius, 3 maanden rvs, 10 maanden Frans eikenhout, 6 maanden fles; granaatkleurig, rijpe geurtonen, beetje wild, puur, licht plantaardig, rijpe en levendige aanzet, opvallend expressief, mooie zuurgraad geeft de wijn een dimensie extra, rijp zwart fruit, goede concentratie en balans, aangenaam smaakpalet (13%)
Puur Wijn € 18,95

8-

Reserva, Finca Museum, Cigales, Spanje 2015

De regio Cigales, ten westen van Ribera del Duero, stond bekend om zijn fruitige rosé gemaakt van de tinta del país aangevuld met witte druivensoorten. Barón de Ley, een riojaproducent, was op zoek naar nieuwe wijngaarden en besloot in Cigales van de tinta del país rode kwaliteitswijn te maken. Hij richtte in 1997 Bodega Museum op en bracht in 1999 zijn eerste wijn op de markt.
Tempranillo; fraaie kleur, mooi ontwikkelde geur, beetje stallig/broeierig, smakelijke aanzet, geuraroma’s komen terug in de smaak, goed gerijpt fruit, kruidige ondertoon, redelijk elegant en evenwichtig, maaltijdwijn met goede lengte (14,5%)
Oud Reuchlin & Boelen € 19,50

Share This