Selecteer een pagina

Wit

8+

Lahrer Weissburgunder 1e Lage Kronenbühl, Wöhrle, Baden, Duitsland 2020

Bij Weingut Wöhrle in Lahr, een kleine stad in de Duitse wijnstreek Baden, zeggen ze graag dat ze wer-ken naar het voorbeeld van de Bourgogne. Maar dit wijngoed heeft allang bewezen een grootheid in zichzelf te zijn. Markus en Tanja Wöhrle, die het familiebedrijf runnen, maken fantastisch mooie wijnen, in harmonie met de natuur. Dat hun bedrijf in 2004 geaccepteerd werd als lid van de VDP, zegt natuurlijk ook wel iets.
Weissburgunder, biologisch, 6 maanden rijping in gebruikte vaten van 500 liter (Damy) uit de Vogezen, medium toasting. Alle vaten zijn minimaal 3 keer eerder gebruikt en zijn voorheen gebruikt voor de rijping van de Grosse Lage wijnen; brede geurwaaier en smaakaroma’s, veel inhoud, mooi fruit, kruidige inbreng, correcte zuren, serieuze weissburgunder, veel vulling en houttonen, rijp sap, échte gastronomische wijn (13,5%)
Anfors Imperial € 24,30

9-

Pinot Gris Schengen, Château Pauqué, Moselle Luxembourgeoise, Luxemburg 2018

Château Pauqué telt, na een recente aankoop van een hectare prachtige wijngaarden in het dorp Schengen, in totaal 4,5 hectare wijngaarden. Vrijwel alle stokken staan aangeplant op steile hellingen langs de Moezel, essentieel voor de beste kwaliteit. In zijn werk heeft Abi Duhr zich sterk laten beïnvloeden door de Franse, en met name de Bourgondische manier van wijnmaken.
Pinot gris; fraaie kleur, rijpe geur, hint van hooi, delicaat, mooi wit fruit, vulling, elegantie, evenwichtig, plaatje van een wijn (13%)
Puur Wijn € 34,95

9-

C Blanc du Castel, Domaine du Castel, Judean Hills, Israël 2019

De C Blanc du Castel is een chardonnay naar Bourgondisch voorbeeld, gemaakt met lage rendementen en een jaar houtlagering. Wijnmaker Eli Ben Zaken, zelf een rode-wijnliefhebber, dronk zijn eerste chardonnay in Puligny-Montrachet en was zo onder de indruk (hij noemde chardonnay de ‘meest rode witte wijn’), dat hij er zelf ook één ging produceren.
Chardonnay, 12 maanden rijping op Frans eiken; mooie kleur, heel rijpe aromatische geur, vullend, duidelijk hout en chardonnay, veel van alles, goede balans, heel knap gemaakt, na enige tijd prachtige aroma’s, wijn voor gastronomie (13%)
Puur Wijn € 45,00

Rood

8

Serie Naranja Tinto, Ramón Ramos, Toro, Spanje 2019

Jong wijngoed onder leiding van José en Ramón Ramos. De wijngaarden liggen op een hoogte van 600 tot 750 meter, wat zorgt voor nachtelijke verkoeling. De wijnbehandeling is modern en er wordt ’s nachts geoogst.
100% tinta de toro, biologisch, 6 maanden houtrijping; veel kleur, opeengepakte geur, zwart fruit, levendige zuren, ronde aanzet, hout is goed verweven, vulling, goede balans, licht pikant in finale, uitstekende gastronomische wijn, decanteren aan te raden (15%)
Wijnkoperij La Persistance € 17,00

8+

Blauer Spätburgunder, Karl Heinz Johner, Baden, Duitsland 2018

Vanaf het eerste moment was het Karl Heinz Johner erom te doen te streven naar de beste wijn van de Kaiserstuhl. Hij maakt daarbij gebruik van laat geoogst en zeer streng geselecteerd fruit. Zijn wijnen behoren tot de absolute top in Duitsland. Barri-que speelt daarbij een belangrijke rol. Zijn zoon staat hem hierbij sinds 12 jaar ter zijde en de nieuwste wijnbouwkennis wordt toegepast tot verdere perfectionering.
Spätburgunder, 15 maanden houtrijping; elegante kleur, mooi voor spätburgunder, hout is mooi opgenomen, lichte mokkatoets, geurwaaier komt duidelijk terug in smaak, aangename aanzet, uitstekende balans, licht ontwikkeld, prettig doordrinkbaar (13%)/span>
Tire Bouchon € 25,75

8+

Laborum de Parcela, El Porvenir, Cafayate, Argentinië 2019

Bodega El Porvenir bevindt zich op 1.850 meter hoogte en wordt beschouwd als een van de meest interessante wijnproducenten van Salta onder meer door de Engelse MW Tim Atkins. De consultant is de Amerikaan Paul Hobbs die zijn eigen wijnhuis Viña Cobos in Agrelo, Mendoza bezit.
Petit verdot, 16 maanden barriquerijping, 20% nieuw hout; zeer hechte kleur- en geurstructuur, mooie aanzet, vullend, rondeur, zit goed in elkaar, naast het rijpe zwarte fruit, prachtig complex, souplesse, verrassende zuren, alcohol is goed geïntegreerd, tannines mooi ingebracht, evenwichtig, plaatje van een wijn voor gastronomie, goede lengte (14,7%)
Damaro Wines € 25,95

Share This