Selecteer een pagina

Mousserend

9-

Blanc de Noirs Brut, Sekthaus BurkhardtSchür, Franken, Duitsland

Topproducenten maken het zichzelf meestal niet gemakkelijk. Zie bijvoorbeeld
Laura Burkhardt en Sebastian Schür, twee hoog opgeleide en zeer gedreven sektproducenten in Bürgstadt am Main in Franken. Sekt van een ander niveau: klassieke druivenrassen van topterroir, basiswijnen met vergisting en rijping op foeders én een zeer lange rijping op de gisten.

60% pinot meunier, 40% pinot noir; strogele kleur, geurwaaier met veel rijpe tonen, duidelijke rol voor de beide pinots, mooie fijne mousse, goed gedoseerde invloed van foeders, frisse hoge zuren, subtiel crèmig ondertoontje, mooi en fijn bittertje, veel inhoud en lengte, grote invloed van de rijping sur lie, bij karafferen wordt de wijn nog evenwichtiger en eleganter, uitstekende sekt waar met veel zorg aan gewerkt is, totaal anders dan we van de meeste sekts gewend zijn, grootse gastronomische mogelijkheden (12%)
Anfors Imperial € 34,95

Wit

8-

Caraballas, Finca Las Carabalas, Rueda, Spanje 2019

De filosofie die de eigenaren hanteren in de wijngaard blijft van groots belang tijdens het maken van de wijn. Ze gebruiken zeer verfijnde technieken en natuurlijke gisten om de delicate fruituitdrukking in de verdejo te verkrijgen.
100% verdejo, biologisch; citroengeel van kleur, lichte geur, kalm en ingetogen, sappige aanzet, fijne geparfumeerde toets van de verdejo, bloesemachtig en voorjaarsboeket in geur, goede balans, beschaafde rueda, elegant en doordrinkbaar, lentewijn (13%)
Wijnkoperij La Persistance € 19,95

8,5

Fossiles, Château Pauqué, Grevenmacher, Luxemburg 2018

Begonnen op het wijngoed van zijn familie is Abi Duhr inmiddels met zijn eigen Château Pauqué uitgegroeid tot een van de pioniers van de Luxemburgse wijnbouw. Hij geldt als een voorloper bij het maken van terroirwijnen, waar veel andere wijnboeren vooral de druif voor het voetlicht willen brengen.
Pinot blanc; veel kleur, prachtige geurwaaier, rijk, aromatisch en complex, geur- en smaakaroma’s lopen vloeiend in elkaar over, veel rijp wit fruit in de aanzet, impressies van honing en confiture, subtiele crèmige ondertoon, perfecte balans tussen fruit en zuren, heel precies gemaakt, gastronomische wijn pur sang met zeer veel lengte (13%)
Puur Wijn € 34,95

9

Vitovska, Vodopivec, IGP Venezia Giulia, Italië 2016

De 5 hectare grote wijngaard van Vodopivec ligt 260 meter boven de zeespiegel en is uitsluitend beplant met vitovska, een wit druivenras dat uniek is voor het gebied. De wijngaard ligt in Carso, een ruig, onherbergzaam deel van Friuli, aan de grens met Slovenië.
Vitovska, 12 maanden schilcontact op amfora, 18 maanden rijping in grote vaten van Slavonisch eiken, orange wine; veel kleur, citroengeel, pure en schone geur, veel fruit, zachte ziltigheid, vuursteen, puur van smaak, walnoten, milde oxidatieve toets, aangenaam bittertje met veel lengte en goede balans, heeft tijd nodig, mooie mineraliteit, zeer vitaal, decanteren, zeer gastronomisch (12,5%)
Delicroatia € 44,00

Share This