Selecteer een pagina

Wit

8

Diamond Collection Chardonnay, Francis Ford Coppola, Monterey County, Californië 2017

Agostino Coppola, de grootvader van Francis Ford Coppola, maakte al wijn in de kelder van zijn flatgebouw in New York. Francis investeerde na de filmkrakers onder zijn regie, zoals The Godfather en Apocalypse Now, in een wijndomein in Napa Valley. En met succes, met als voorbeeld deze Diamond Series Gold Label Chardonnay.
Chardonnay, rijping op Frans eikenhout; rijpe kleur, geur en smaak, duidelijke maar fijne houtinbreng, typische Californische aroma’s, elegante aanzet en vulling, fijn bittertje, voldoende zuren, mooie, elegante nieuwe-wereldstijl (14%)
Vinites € 16,55

9

Vergence White, Pegasus Bay, Waipara, Nieuw-Zeeland 2016

Pegasus Bay is een echte familieonderneming. Ivan Donaldson, gepensioneerd neuroloog, bekommert zich om de wijngaarden. Zoon Edward is de marketingmanager, zijn jongste broer Paul neemt de administratieve kant voor zijn rekening. Oudste zoon Matthew en zijn echtgenote Lynnette zijn de wijnmakers. Beiden hebben heb het vak geleerd bij topproducenten in Bourgogne.
Sémillon, chardonnay, muscat, gewürztraminer; rijp fruit, goede zuren, balans, geur- en smaaktonen volgen elkaar op, volle smaak, goede vulling, complex van samenstelling, rijke wijn, universeel inzetbaar, lengte (14%)
Ad Bibendum Fine World Wines € 22,55

9-

Aureoline, Daniel Dugois, Arbois, Frankijk 2015

Boeiend wit uit de Jura, van de autochtone savagnin-druif, die in dit geval niet oxidatief (oftewel ouillé) is opgevoed, op foeder. Mooie zuren en bitters, en groot bewaarpotentieel. En zeer aantrekkelijk geprijsd.
Savagnin, in conversie, 1 jaar op foeders; bleekgele kleur, zuivere savagnin-aroma’s, kraakhelder in geur en smaak, veel finesse, subtiele smaakaroma’s, veel lengte, prachtig voor het hogere gastronomiesegment (13%)
De Geluksdruif € 16,25

Share This