Selecteer een pagina

Mousserend

8,5

Extra Brut Blanc de Blancs, Domaine Pfister, Crémant d’Alsace, Frankrijk 2015

Mélanie Pfister liep stages bij Zind-Humbrecht (Elzas), Méo-Camuzet (Bourgogne), Cheval Blanc, Château d’Yquem (Bordeaux) en Craggy Range (Nieuw-Zeeland) voordat ze het familiebedrijf overnam. Nu is ze een van de talentvolste wijnboeren van de Alsace en tevens vooraanstaand lid van de organisatie Femmes de Vins.
Pinot Blanc, chardonnay, auxerrois, biologisch; elegante kleur, fijne geur, geur- en smaaktonen komen overeen, zeer intens, levendige zuren, duidelijk extra brut, heel schoon, rijk aan energie, opwekkend (12,5%)
Wijnimport Jan van Breda € 18,95

Wit

8,5

Pinot Gris, Main Divide, Waipara Valley, Nieuw-Zeeland 2016

Main Divide is de naam van het gebergte dat het Zuidereiland bij wijze van spreken in tweeën splitst. De familie Donaldson, ook eigenaar van de prestigieuze Pegasus Bay-wijnen, tracht in deze reeks het koele klimaat, de schoonheid en ongeschonden puurheid van het zuiden te weerspiegelen. De gepachte wijngaarden worden onderhouden door de familie zelf, waardoor de rendementen laag gehouden worden en geen chemische producten gebruikt worden.
100% pinot gris; fijne geurwaaier, zuiver en prettig, rijp wit fruit, goed sap, licht crèmige associaties, mooie concentratie, fijne zuurgraad, opwekkende tonen, rijpe aroma’s met finesse, rijk smaakpalet, elegante stijl, fijn van snit, veel lengte(14%)
Ad Bibendum Fine World Wines € 15,50

Share This