Selecteer een pagina

Wit

8-

Montesicci, Cantine di Dolianova, Nasco di Cagliari, Italië 2019

Deze wijn is gemaakt van de zeldzame autochtone druif nasco, die slechts door een handvol Sardijnse producenten wordt gebruikt, meestal als toevoeging in een blend. Dolianova gebruikt nasco van oudsher maar maakt deze wijn nu ‘in purezza’: alleen met de nasco-druif.
Nasco; rijke geur, rijpe en rijke aanzet, bijna machtig, aangenaam op de tong, net voldoende zuren, mooie bitters, veel nasmaak, gastronomische wijn voor de liefhebber (14,5%)
Alto Vino € 16,00

Rood

8

Blasio, Cantine di Dolianova, Cannonau di Sardegna, Italië 2014

Gemaakt van geselecteerde cannonau-druiven. Van de betere terreinen uit de Parteolla-heuvels. Deze riserva heeft tenminste een half jaar extra lagering op grote eiken vaten gehad.
Cannonau, opvoeding op foeders; fraaie kleur voor 7 jaar oude wijn, compacte geur, heeft wel wat lucht nodig, geur- en smaakaroma’s komen overeen, warm, beetje boers en stalachtig, aangename smaakbeleving, mooi in evenwicht, aangenaam drinkbaar, goede lengte (14%)
Alto Vino € 17,50

8

Heumann Villányi Kékfrankos Reserve,Heumann,DHC Villány,Hongarije 2016

Een meer dan bijzonder wijnhuis met een enorme passie voor en focus op hoge kwaliteit, door lage opbrengst van uitstekende rode wijnen. Al vier keer werd een van hun rode wijnen verkozen tot beste wijn van Hongarije.

Kékfrankos, houtgebruik; licht ontwikkelde kleur, aangename versmolten geurwaaier, uitstekend ontwikkeld, zachte aanzet, verrassend smaakpalet, combinatie van fruit en kruidigheid, geur en smaakaroma’s komen met elkaar overeen, duidelijke aroma’s van de regio Zuid-Hongarije (14,5%)
Lekkers uit Hongarije € 18,95

8

Caspar C Spätburgunder, Weingut Deutzerhof, Ahr, Duitsland 2003

Een wijn van Deutzerhof uit het tijdperk Wolfgang Hehle! De druiven voor deze door velen als mooiste spätburgunder van Deutzerhof aangemerkte wijn komen van de naar het zuiden gerichte wijngaarden Ahrweiler Daubhaus en Heimersheimer Landskrone.
Spätburgunder, fermentatie in foeders, 9 maanden rijping in 2e/3e jaars barrique; intense kleur, geur- en smaaktonen komen overeen, mooi geëvolueerde aroma’s van de druif, evenwichtige spätburgunder, mooi gerijpt, gedoseerde houtinvloed, fraaie tannine en lengte (14%)
Tire Bouchon € 37,50

Zoet

8+

Dindarello Bianco Passito, Maculan, IGP Veneto, Italië 2020

De moscato-druiven groeien op vulkanische en tufstenen bodems op de beste heuvels in Veneto. De gezonde en geselecteerde druiven worden een maand gedroogd voor de vinificatie in roestvrijstalen tanks.
Moscato; veel kleur, rijp, voluptueus, rijke wijn, toffeeachtig en kaasimpressies, heerlijk versmolten, meditatiewijn
Vinites € 12,95 (375 ml) en € 24,50 (750 ml)

Share This