Selecteer een pagina

Mousserend

7

Brut Tradition, Pascal Machet, Champagne, Frankrijk NV

Vier generaties oud familiebedrijf met 4 hectare aan wijngaarden in het hart van de Champagnestreek, in de gemeente Vaudemange. Sinds 1980 produceren ze onder eigen label.
Chardonnay, pinot noir, pinot meunier; breed, toegankelijk, balans, vullend, goede prijs-kwaliteit, maaltijdwijn (12%)
Vinea € 30,00

Wit

7,5

Egri Fúzió, Gál Tibor, DHC Eger, Hongarije 2016

Behalve in de wijnregio Eger was beroemde Hongaarse wijnmaker Tibor Gál Sr. actief bij diverse nationale en internationale wijnhuizen, o.a. in Zuid-Afrika en Italië. Na zijn overlijden in 2005 werd zijn werk voortgezet door Tibor Gál Junior, die inmiddels behoort tot de beste wijnmakers van Hongarije en een voorbeeld is voor vele jonge collega’s.
Viognier, sauvignon blanc, tramini, 9 maanden Hongaars eiken; stuivend en parfumé in geur, goed sap, geur- en smaaktonen volgen elkaar op, hout is goed opgenomen, rijpe witte fruittonen, ronde bitters, lengte, stevige maaltijdwijn (13,5%)
Lekkers uit Hongarije € 15,95

8,5

Chenin Blanc Sur Lie, Laibach Vineyards, Stellenbosch, Zuid-Afrika 2018

[w]8,5 Chenin Blanc Sur Lie, Laibach Vineyards, Stellenbosch, Zuid-Afrika 2018
De jonge, bijzonder gedreven Zuid-Afrikaan François van Zyl is verantwoordelijk wijnmaker. Michael Malherbe neemt de algemene exploitatie alsook het wijngaardmanagement voor zijn rekening. De grote doorbraak van dit 40 hectare grote domein kwam begin 2000. Het motto is nog altijd: de beste reflectie van het unieke terroir en het microklimaat van Simonsberg in nobele wijnen. Uit respect voor de natuur gaat er veel aandacht naar biologische wijnbouw.
100% chenin blanc; bescheiden geurwaaier, hout is subtiel verweven, sappige aanzet, mooie fraîcheur, licht rokerig, fijn bittertje, goede zoet-zuurbalans, evenwichtig, elegante stijl, veel finesse en lengte (14%)
Ad Bibendum Fine World Wines € 15,95

8,5

Domaine d’Henri, Chablis 1er Cru Fourchaume, Frankrijk 2015

Hun filosofie in de wijngaard is heel eenvoudig; biologisch en afgezien van het verzorgen van de wijnstokken en het bewerken van de grond grijpen zij zo min mogelijk in. De helft van de druivenstokken is meer dan 50 jaar oud en de overige bijna 20 jaar
Chardonnay, houtgebruik; verleidelijke geur, mooie citrustonen, crèmig ondertoontje, opwekkende stijl, verteerbaar, schoon van smaak, elegante stijl, complexe chardonnay, licht spritzig, veel lengte(13%)
Oud Reuchlin & Boelen ca. € 32,50

Share This