Selecteer een pagina

wit

8-

Director’s Chardonnay, Francis Ford Coppola, Sonoma County, Californië 2014

De koele lucht die in de middag vanaf de oceaan de dalen in het Sonoma Coast-gebied binnenstroomt geeft een bijzondere frisheid en mooie levendige zuren aan de druiven die gebruikt worden voor deze Coppola Director’s Chardonnay.
Chardonnay; intense geur, groente-impressies waaronder asperges, lichte houttonen, goed sap, passende textuur, rijpe maar ook verfrissende wijn met bittertje en goede lengte (13,5%)
Vinites € 21,50

7,5

Quinta da Extrema Edição 1, Colinas do Douro, Douro Superior, Portugal 2016

Fermentatie van de rabigato en de encruzado druiven vindt plaats in eiken vaten van 500 liter. Hierna een rijping van 12 maanden in dezelfde vaten met battônage. Jorge Ramos Santos is de talentvolle wijnmaker die van de druiven afkomstig van een granietbodem een bijzondere wijn maakt.
Rabigato, encruzado, 12 maanden hout; intense geurwaaier met wit tropisch fruit en houtinvloed, sappige aanzet, strakke tonen, directe stijl, licht ziltige onderlaag en licht crèmig, ronde bittertjes van sinaasappelschil, veel lengte, maaltijdwijn (13%)
Grapes Unlimited € 26,95

8+

Veltliner, Weingut Köfererhof, Alto Adige Valle Isarco, Italië 2016 p

Het domein Köfererhof is gelegen in de Isarco-vallei, het meest noordelijke puntje van Italië. De vijf hectare wijngaarden zijn geplant op losse en leemachtige zandgronden op een gemiddelde hoogte van 650 meter boven zeeniveau. Al sinds de 12de eeuw worden hier druiven geteeld.
Grüner veltliner; typische aroma’s van deze druif, impressies van peer en mango, veel wit fruit, mooie zuren, sappige textuur, goede spanningsboog, sinaasappelschilbittertje, doordrinkbaar, goede vulling, lange nagalm (12,5%)
Ad Bibendum Fine World Wines € 32,75

rood

8,5

Pinot Nero Riserva, Stroblhof, Alto Adige, Italië 2013

Wijnmaker Andreas Nicolussi-Leck heeft een hele kleine maar zeer geavanceerde wijnmakerij, gebouwd volgens eigen specificatie voor totale beheersing van het proces. De pinot noir van Stroblhof wordt tot de besten van Italië gerekend.
Pinot nero, fermentatie in houten foeders, 24 maanden barriquerijping; elegante kleur, intense geurwaaier, licht floraal en fruitig, mooi sap, directe stijl, heel vitaal, evenwichtig, kruidige onderlaag, veel lengte met pepertje, fraaie wijn met wat ontwikkeling (13,5%)
Alto Vino € 47,50

Share This