Selecteer een pagina

Wit

7,5

Monte Carbonare, Suavia, Soave Classico, Italië 2015

De naam Suavia is een verwijzing naar een Germaanse stam met de naam Suavi, die zich in het dorpskasteel huisvestte na de val van het Romeinse Rijk. Suavia werd later Soave. De familie Tessari is onlosmakelijk verbonden met het Soave Classico-gebied en trots op hun reputatie als vaandeldragers op het gebied van kwaliteit en terroirexpressie.
100% garganega; schone, fijne neus, sappige aanzet, fris, verkwikkend, goede vulling en spanning, lichte kruidigheid, vullend met mooie ronde bitters, schoon van smaak, mooi fruit, veel lengte (13,5%)
Anfors € 17,50

8-

Brolettino, Cà dei Frati, Lugana, Italië 2015

Deze witte kwaliteitswijn komt uit de appellatie Lugana en is gemaakt van 100% turbiana. De houtlagering zorgt voor een complexe rijpe wijn die je best ook combineert met stevige gerechten
Turbiana; breed geurpalet, geur en smaak komen overeen, goed sap, stevige vulling, heel mooie spanning en volle bitters, goede zuren, breed inzetbare maaltijdwijn (13,5%)
Goessens Professionals in Wine € 24,00

Rood

8,5

Xerico, Tentenublo, Rioja, Spanje 2015

Tentenublo is een familiebedrijf in de Rioja, waar de jonge oenoloog Roberto Olivari een moderne stijl riojawijnen maakt. De hoog gelegen wijngaarden hebben een bodem van kalksteen en mergel.
80% tempranillo, 20% viura; aangename geurwaaier, sappige textuur, zeer schoon, mals, versmolten, goede vulling, rond, vullend, opwekkend, hoge zuurgraad, elegante stijl, heel veel lengte (14%)
Ad Bibendum € 20,50

8

Dornfelder, Weingut Deutzerhof, Ahr, Duitsland 2005

De wijn waar Deutzerhof beroemd om is geworden. Hun dornfelder is onmiskenbaar een van de beste van Duitsland. De Ahr kenmerkt zich bij Mayschoß door zijn smalle waterbekken en de zeer steile ‘Steillagen’ met soms maar drie wijnstokken op één trede. Dit geeft de wijnen een enorme kracht en complexiteit. Met 16 maanden rijping op nieuwe houten vaten is dit een fruitbom.
Dornfelder; fraaie egale kleur, vooral fruitige geurwaaier, associaties met mandarijn en sinaasappelschil, geur en smaak komen overeen, afgeronde smaakaroma’s, aangenaam, hoge zuren geven bite en fraîcheur, goede lengte
Tire Bouchon € 22,00

7,5

Syrah du Liban, Domaine des Tourelles, Bekaa Valley, Libanon 2009

Domaine des Tourelles werd opgericht in 1868 en is daarmee het oudste Libanese wijnhuis. De druiven zijn afkomstig van hoog gelegen wijngaarden met veel zonexpositie.
Syrah; veel kleur, intense neus, rijp fruit, hint van chocolade, goed sap, opvallende tannines, warm smaakpalet, mollig, goede zoet-zuurbalans, lengte, gastronomische wijn (14%)
Asian Wines € 39,95

Share This