Selecteer een pagina

Wit

7,5

Rivaner trocken VDP.Gutswein, Weingut Hans Wirsching, Franken, Duitsland 2019

Rivaner werd in 1882 gekweekt door Herman Müller in het Zwitserse Thurgau. Vandaar zijn bekendere naam müller-thurgau. Het is een kruising van riesling en silvaner, dacht men eerst; de tweede druif bleek echter geen silvaner maar madeleine royale.

Müller-thurgau (rivaner); müller-thurgau-aroma’s, licht plantaardig, hoge zuren, sappig, spritzig, zuiver, ‘verse’’ smaak, kraakhelder, mooi bittertje, licht cripsy, correct fruit met hint van ananas(12%)
Lekker Sapje – Wijn voor mensen met humor € 9,95

8-

Szürkebarát, Huba Szeremley, Badacsony, Hongarije 2016

Waarschijnlijk een van de beste wijnproducenten van Hongarije en grondlegger van internationale faam voor Hongaarse wijn. In Nederland al meerdere malen in de finale van het Proefschrift Wijnconcours.

Szürkebarát (pinot gris); correcte kleur, atypische geur, wat rustig, weeïg, breed, licht parfumé in geur, sappig, schoon, witgeel fruit, goede zuren, vullend, veel wijn, maaltijdwijn (12,5%)
Lekkers Uit Hongarije € 11,95

8

Muskat Ottonel, Zantho, Burgenland, Oostenrijk 2019

Zantho is een initiatief van de Winzerkeller Andau en de beroemde wijnmaker Josef Umathum. Van de 210 leden van de Winzerkeller Andau werken er 70 zeer kwaliteitsbewuste wijnboeren mee aan dit project. Samen bewerken ze ongeveer 100 hectare van de beste wijngaarden van Andau. Er wordt ‘naturnah’ gewerkt.
Muskat ottonel; mooie muscatgeur, evenwichtig, licht spritzig, fruitig en floraal, elegant en evenwichtig, mooi zuren, goede fraîcheur, goed gedoseerd, heel verteerbaar, prachtige balans (12%)/span>
Anfors Imperial € 11,95

7,5

Château Turcaud, Entre-Deux-Mers, Frankrijk 2018

Het compleet uitgeruste Château Turcaud ligt in de grootste wijnregio van de Bordeaux, genaamd Entre-Deux-Mers, een prachtig weids gebied waar ze awardwinnende wijnen produceren met hart voor milieu, kwaliteit en traditie.
50% sauvignon blanc, 50% sémillon, fermentatie en rijping sur lie op rvs; oranjegeel, plezierige blend, fruitig, veel sap, doordrinkbaar, goede zuren, bittertje, mooi gerijpt, goede balans, licht kruidige toets van sémillon, wijn voor breed publiek (12,5%)
Wijnkoperij La Persistance €12,35

Rose

8,5

Weingut Kranz, Pfalz, Duitsland 2019

Weingut Kranz ligt in het dorp Ilbesheim in het zuiden van het wijngebied de Pfalz. Het is een jong, dynamisch familiebedrijf met 17 hectare. Boris Kranz is hier verantwoordelijk voor de vinificatie. 60% van de wijnen is wit (met name riesling, weisser burgunder en silvaner) en 40% rood (spätburgunder en dunkelfelder).
Spätburgunder, biologisch, een van de Rosés van het Jaar van het 32e Proefschrift Wijnconcours; leuke geur- en smaakaroma’s, mooi gerijpt fruit, spannende zuren, zoetje, beetje aards, veel frâicheur, levendig en lekker, veel lengte, geheel eigen stijl, goed inzetbaar aan tafel, verrassend (12%)/span>
Winterberg Wijnen www.winterbergwijnen.nl- via Informatiebureau voor Duitse Wijn € 9,50

Rood

8-

Paranoia, Weingut Bergdolt-Reiff & Nett, Pfalz, Duitsland NV

Non vintage, omdat de schillen van de cabernet sauvignon van de nieuwe oogst na persing bij de pinot noir worden gedaan om meer kracht te geven aan deze wijn.
Pinot noir, cabernet sauvignon, 100% gebruikt hout; redelijk elegante kleur, duidelijke houtinvloed, speelse aroma’s in geur, elegant en fijn, doordrinkbaar, lekker sappig (13,5%)
Rijkhoff Wijnen € 10,95

8-

St. Laurent, Zantho, Burgenland, Oostenrijk 2017

Zantho is een initiatief van de Winzerkeller Andau en de beroemde wijnmaker Josef Umathum. Van de 210 leden van de Winzerkeller Andau werken er 70 zeer kwaliteitsbewuste wijnboeren mee aan dit project. Samen bewerken ze ongeveer 100 hectare van de beste wijngaarden van Andau. Er wordt ‘naturnah’ gewerkt.
St. Laurent, na vergisting rijpt ca. 20% in eiken barriques; goede kleur, beetje stallig, evenwichtig, vol zwart fruit, lichte toets van grafiet, kruidig, goede lengte (13%)
Anfors Imperial € 11,95

Share This