Selecteer een pagina

Wit

8

Weissburgunder, Stefan Winter, Rheinhessen, Duitsland 2017

De getalenteerde Stefan Winter van het gelijknamige VDP-familiebedrijf in Rheinhessen maakt wijnen die uitblinken in puurheid en fraîcheur, zoals deze weissburgunder. Dit is een wijn afkomstig van smalle terraswijngaarden met arme, kalksteenhoudende bodems.
Weissburgunder; schoon, helder, fris, levendige zuren, crispy beleving, goede lengte
Les Génereux via Informatiebureau voor Duitse Wijn € 8,95

7,5

Pinot Grigio, Viña Las Perdices, Mendoza, Argentinië 2019

Met trots presenteren wij de nieuwe oogst van deze inmiddels zeer geliefde pinot grigio uit Mendoza. Dat Viña Las Perdices in Agrelo een gerenommeerde plaats inneemt in Lujan de Cuyo is inmiddels bekend. De family Muños omschrijft hun kracht in een simpele zin: ‘We live in a kingdom composed of vines, family and work’.
Pinot grigio; stuivende geur, breed, fruitig, floraal, licht kruidig, goede zoet-zuurbalans, fijn grapefruit en mooi bittertje op het einde (13%)
Damaro € 8,99

8-

Boutet Saulnier, Vouvray, Frankrijk 2017

Christophe Boutet is een talent in de Loire dat schitterende droge chenin blancs maakt. Zijn mousserende chenin won in 2016 de titel Wijn van het Jaar bij het 28e Proefschrift Wijnconcours.
Chenin blanc; fruitig, goede zuren en bite, levendig, fris, doordrinkbaar, goede prijs-kwaliteit en lengte (13,5%)
Vinea € 12,00

7,5

Probus Mont Dour, Domaine de Petit Fromentin, Côteaux du Lyonais, Frankrijk 2016

Op kleigronden (met een beetje leisteen) groeien deze chardonnaystokken, die aan de voet van de Mont d’Or, even boven Lyon liggen. Deze chardonnay is onmiskenbaar oude wereld: knipoogt naar de bourgogne maar heeft overduidelijk vooral een eigen stijl.
Chardonnay, terra vitis; hoge zuren, sterke bitters, intens van smaak, strak, schoon, heel droog, beetje bijterig, veel lengte (13%)
Geluksdruif € 12,50

Rood

7+

Spätburgunder trocken, Georg Naegele Hambacher Schlossberg, Pfalz, Duitsland 2017/h4>

Eva en Ralf Bonnet zijn de 7de generatie van dit 15 ha grote familiewijngoed op de hellingen van het historische Hamburger Schloss. Met respect voor bodem en natuur produceren zij voornamelijk rieslings en spätburgunders.
Spätburgunder; plezierig, sappig, mals, rijp fruit, opwekkend, goede balans en lengte (12,7%)
HET WIJNMAGAZIJN € 10,95

Share This