Selecteer een pagina

Mousserend

7,5

Azahara Sparkling Chardonnay-Pinot Noir, Calabria Family Wines, Victoria, Australië NV

Calabria Family Wines, een Australisch familiebedrijf dat meer dan 75 jaar geleden werd opgericht. Het verhaal van de familie gaat wel al 90 jaar terug. Door vastberadenheid, hard werken en de familievisie is Calabria Family Wines uitgegroeid tot een van de 20 beste wijnproducenten van Australië. Het bedrijf is gevestigd in het hart van de wijnstreek Riverina, in Griffith NSW, en heeft ook wijngaarden in de we-reldberoemde wijnstreek Barossa Valley.
Chardonnay, pinot noir; toegankelijk en strak in geur en smaak, goede structuur, prima zuren en fruit, eerder aperitief, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding (12,5%)
Vinites € 8,25

Rood

8

Zero Sulfites, Clos des Lumières, Côtes du Rhône Villages, Frankrijk 2018

Net als in Châteauneuf-du-Pape ligt de grond hier bij dit familiebedrijf in de Rhône-delta vol met de typische ronde keien (galets) die overdag de warmte van de zon opnemen, om die vervolgens ’s nachts weer terug te stralen naar de planten. De huidige eigenaar, Gérald Serrano, streeft naar de ultieme synthese tussen traditie en moderne technieken. Hij koestert zijn oude planten en het terroir, maar investeert ook veel in moderne apparatuur in de wijnmakerij.
Syrah, grenache, mourvèdre; zeer donker uiterlijk, mooie blend, evenwichtige geur, aangename aanzet, verleidelijke mondbeleving, goede structuur, knappe maaltijdwijn voor deze prijs, aangenaam (14,5%)
la Vie le Vin € 9,95

Share This