Selecteer een pagina

Wit

8

Vom Berg Riesling trocken,Gustavshof, Duitsland 2019

Het familiebedrijf Gustavshof in het hart van Rheinhessen, ongeveer 30 km ten zuiden van Mainz, wordt inmiddels beheerd door de vierde generatie en is een klassiek weingut met 18 hectare aan wijngaarden. In 2004 werd begonnen met biologische teelt en sinds 2012 is het domein in het bezit van biodynamiecertificaat van Demeter. 
Riesling, biologisch, biodynamisch;duidelijk riesling, veel sap, rijp fruit, zuren, goed samengesteld, licht spritzig, correcte balans, licht mineralige ondertoon, veel lengte
Coenecoop Wine Traders-Ekoplaza € 9,95 via Informatiebureau voor Duitse Wijn

Rood

8-

Carro Organic, Bodega Barahonda, Yecla, Spanje 2018

Bodega Barahonda laat in haar logo zien dat zij de relatie tussen de grond en de druiven erg belangrijk vinden, alsmede respect voor de natuur. De lokale druif monastrell (mourvèdre) wordt het meest ingezet voor de wijnproductie.
Monastrell, biologisch; fraaie kleur, mooie geuraroma’s waarbij duidelijk de aroma’s van de Monastrell intens aanwezig zijn, mooi gerijpt fruit, passende tannines, schoon smaakpalet, levendige zuurgraad en mooie vulling met veel lengte (13,5%)
Wijnkoperij La Persistance € 9,00

8+

Kadarka, Heimann & Fiai, Szekszárd, Hongarije 2018

Met behoud van tradities en oude waarden maakt Zoltán Heimann Jr. wijn op een modernere manier, met oog op de toekomst. Gericht op inheemse druiven, biologische certificering en streven naar een meer ingetogen stijl: geen nieuw eiken, minder eikenveroudering, minder alcohol, minder wijn maken, meer terroir. Daarom zijn er nu twee Heimann wijnhuizen: het befaamde Heimann met rijke historie en Heimann & Fiai.
Kadarka, 8 maanden rijping in gebruikte Hongaarse vaten, biologisch; bijzonder elegante kleur en geur, fruitig, sappig, evenwichtig, doordrinkbaar, frisse stijl (11,8%)
Anfors Imperial € 12,85

Share This