Selecteer een pagina

Wit

8-

Avesso, Quinta de Linhares, Vinho Verde – Sousa, Portugal 2019

Vinho Verde heeft zich als Portugees wijngebied sterk ontwikkeld de laatste jaren. Met echt mooie en spannende wijnen. Ook komen de subgebieden meer in beeld, zoals Sousa waar Agri Roncao – Quinta de Linhares zit.
Arinto; diep citroengeel, vullende geur, behoorlijke materie, spritzige aanzet met veel rijp geel fruit en hoge zuurgraad, veel citrus in geur maar vooral ook in smaak, expressief mondgevoel, maar ook veel rijpe fruittonen, stevige maaltijdwijn, goede prijs-kwaliteitverhouding
Lekker Sapje € 7,25

8-

Rizling2, Laposa, DHC Badacsony, Hongarije 2019

Het ruim dertig jaar oude, kleine familiebedrijf Laposa behoort tot de populairste wijnhuizen in de streek en maakt volop gebruik van de unieke eigenschappen van Badacsony en zijn lokale druivenrassen. De jonge Zsófi Laposa heeft inmiddels haar vader opgevolgd als succesvol wijnmaker en haar doelstelling is om het mooiste van het terroir in de wijn tot uiting te laten komen.
Riesling; licht van kleur, aparte rieslingaroma’s, rijpe volle aanzet, veel volume, opvallende bittertoets, wit fruit is duidelijk aanwezig in geur en smaak, evenwichtig samengestelde wijn met veel smaak, breed en vrij intens met subiel nootachtige toets, schoon (13%)
Lekkers uit Hongarije € 11,95

8,5

Cuvée Antique, Domaine la Tour Penedesses, Coteaux du Languedoc, Frankrijk 2019

Zelfverklaard Artisan Vigneron Alexandre Fouque heeft met deze witte Cuvée Antique wederom zijn vakmanschap bewezen en zijn Corsicaanse roots niet verloochend.
Roussanne, marsanne, viognier, vermentino, terret blanc, biologisch; redelijk intense kleur, vullend en breed in de geur maar duidelijk toegeplooid, wulpse aanzet, heel rijp en sappig, gecorseerd, intens en krachtig, veel materie, sterke bitters die passen bij het profiel van deze wijn, gastronomische wijn met zeer veel lengte (13,5%)
la Vie le Vin € 12,50

Rose

7,5

Volxheimer Alte Römerstraße Spätburgunder Weißherbst trocken, Weingut CH. W. Bernhard, Rheinhessen, Duitsland 2018

De Alte Römerstraße is een helling gekwalificeerd als Einzellage, gelegen tussen Volxheim en Frei Laubersheim en dankt zijn naam aan de parallel lopende Romeinse weg. Bijna 200 meter boven zeespiegel gelegen en met een ondergrond van kalkrijke leisteen. De wortels van de plant moeten werken voor overleving. Dit maakt dat de helling over het algemeen volle, krachtige, smaakvolle wijnen geeft
Spätburgunder; oranje kleur, vullende geur en smaak, weinig aroma’s die los komen, rijpe tonen, filmend mondgevoel, rond, toegankelijk, evenwichtig, veel wijn, goede prijs-kwaliteitverhouding (14%)
Tire Bouchon € 9,45

Rood

7,5

Marius Reserva, Piqueras, Almansa, Spanje 2017

Almansa is een van de beste DO’s van de hoogvlakte, in de zuidoosthoek van de regio Castilla-La Mancha. Dit is zo’n beetje de overgang tussen de hoogvlakte en het gebied bij de Middellandse zee. Maar dit is nog wel écht de hoogvlakte, met wijngaarden op een hoogte tussen de 700 en 1000 meter.
Monastrell, garnacha, oude stokken, 12 maanden Amerikaans hout; mooie kleurschakering, versmolten geurwaaier, evenwichtig, geur- en smaakaroma’s komen overeen, rijp fruit, veel smaakintensiteit, goede tannine, veel materie, doordrinkbaar, foutloos
Vinites € 8,95

Share This