Selecteer een pagina

Wit

7,5

Királyleányka, Thummerer Vilmos, DHC Eger, Hongarije 2019

De familie Thummerer produceert wijn sinds 1984 in het dorp Noszvaj, 10 kilometer ten oosten van Eger. Het wijngaardbezit omvat ruim 80 hectare, verspreid over diverse heuvels die worden gezien als de beste uit het gebied: Áfrika, Mészhegy en Vidra in Eger, Tekenöhát en Kökötö in Noszvaj en Juszalagos in Novaj. Grondlegger Vilmos Thummerer werd reeds in 1995 Hongaars Wijnmaker van het Jaar. Inmiddels wordt het wijnhuis gerund door een jongere generatie.
Királyleányka; atypische geur, licht spritzig, vullend, sappig, neutraal, evenwichtig, lekker fruitig en fris (12,5%)
Lekkers uit Hongarije € 8,95

8-

Carrasviñas, Felix Lorenzo Cachazo, Rueda, Spanje 2020

Bodegas Felix Lorenzo Cachazo is een familiebedrijf dat al generaties lang voor de streek traditionele witte wijnen produceert. Sommige eigen wijngaarden zijn al meer dan 130 jaar oud en daarmee mogelijk de oudste van Europa. Samen met zes andere wijnmakers is Felix de oprichter van de DO Rueda, waardoor hun geliefde verdejo druif erkenning kreeg.
Verdejo; licht van kleur, mooie verdejo-geur en -smaak, schoon, intens fruitig, goede zuurgraad, knappe balans, levendig, expressief, plezierige doordrinkwijn (13%)
Anfors Imperial € 9,95

Rood

8-

Blanc de Noir Spätburgunder trocken, Weingut Claes Schmitt Erben, Mosel, Duitsland 2018

Genoemd naar zijn overgrootvader Nikolaus Schmitt, met als roepnaam ‘Claes’, is Niko Schmitt de 7e generatie wijnmaker. Het domein in Trittenheim omvat 5 ha wijngaarden verdeeld over 25 aparte percelen. De instapwijnen worden gemaakt van de wijngaarden in het Moseldal en de single vineyard topcuvées komen van de steile wijngaarden langs de Mosel.
Spätburgunder; redelijk neutrale geur, evenwichtig smaakpalet, mooi rijp fruit, opvallende zuurgraad, aangenaam van smaak, mooie aroma’s, goede lengte
Ad Bibendum € 13,80

9-

Domaine la Célestière, IGP Vaucluse, Frankrijk 2019

Dit domein is sinds enkele jaren in Engelse handen (dezelfde eigenaren als Château Dalmeran in Les-Baux-de-Provence). Ze hebben een hypermoderne wijnmakerij gebouwd en de wijngaarden opgefrist en zijn de biologische landbouwmethoden gaan toepassen. De oudste wijnstokken dateren uit 1918 en die worden, uiteraard, gekoesterd, ondanks dat het rendement inmiddels is gedaald tot minder dan 15hl/ha.
Grenache, cinsault, syrah, biologisch; granaatkleur, veel intensiteit, rijpe geurtonen, mooi donker fruit, rijpe sappige aanzet, heerlijk van smaak, geuraroma’s komen duidelijk terug, gestoffeerde tannine, rijp fruit versus mooie kruidigheid, veel lengte, prachtige wijn (14%)
la Vie le Vin € 9,95

Share This