Selecteer een pagina

Wit

8

Pinot Blanc Vieilles Vignes, La Cave du Vieil Armand, Alsace, Frankrijk 2019

Bij deze coöperatie zijn 125 wijnboeren in en rondom Soulz-Wuehnheim aangesloten. Paradepaardjes zijn de Grand Cru Ollwiller en de exclusieve wijnen van Château Ollwiller. Het zijn klassieke, droge Elzaswijnen. Deze pinot blanc van 30 jaar oude stokken is een wijn waarbij de fruitexpressie, frisheid met florale tonen, en herkenbaarheid voorop staan.
Pinot Blanc; ingetogen vullende geur, levendig smaakpalet, geschakeerd, fris, aangenaam, zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, mooie evenwichtige wijn (12,5%)
Tire Bouchon € 7,95

7,5

Serralto Malvasia Bianca, Coppi, IGP Puglia, Italië 2018

Vanaf begin jaren negentig reserveerde Antonio Coppi de druiven van zijn beste wijngaarden voor wijnen onder eigen etiket. Voor die tijd leverde hij bulkwijn aan grotere producenten in het noorden. Constante kwaliteitsverbetering maakten Coppi tot een referentie binnen de Pugliese wijnproductie. En in 2017 trad Coppi toe tot het Italiaanse wijnwalhalla dankzij de de hoogste onderscheiding van de Gambero Rosso voor zijn Senatore Primitivo.
Malvasia; lichte kleur, gematigde geurintensiteit, correcte balans, veel sap, fruit en zuren zijn in evenwicht, goed doordrinkbaar, terraswijn, goede prijs-kwaliteit(12%)
Grapes Unlimited € 8,98

8+

Terre de Safres, Domaine le Novi, Lubéron, Frankrijk 2018

Domein aan de zuidkant van de Lubéron nabij het Étang de la Bonde en het dorpje La Tour d’Aigues. Het domein is al vijf generaties in bezit van dezelfde familie, maar pas sinds 2014 verkopen ze wijn onder eigen naam. Romain Dol werkt gecertificeerd biologisch op een terroir dat voornamelijk bestaat uit zanderige klei (safre) die eeuwen lang over dit gebied is verspreid door de rivier Durance.
40% grenache blanc, 35% vermentino, 15% bourboulenc, 10% viognier, biologisch; rustige geurwaaier, breed, rijk, vol, mooie rijpe tonen, volle bitters, aromatische wijn, uitstekende prijs-kwaliteit, prachtige lengte, gastronomische wijn, aanrader (12,5%)
la Vie le Vin € 9,95

8

El Muelle, Luis Pérez, IGP Cádiz, Spanje 2019

Willy Pérez wil bewijzen dat palomino fino expressief kan zijn en dat de bodem kan spreken, zoals dat in de 19e eeuw het geval was. Toen stond Jerez bekend om de krachtigste witte wijnen in Europa, door het laat oogsten het indrogen van ook de palomino fino. Willy probeert terug te keren naar de ideeën van die tijd en het terroir te versterken maar wel op een heel elegante manier.
Palomino fino, 20% rijpt voor een periode van zes maanden in houten vaten; strogeel uiterlijk, markante wijn met heel veel fruit, elegante stijl, toegankelijk, doordrinkbaar, verfrissend, helder, zuiver, verrassend, zeer goed inzetbaar in gastronomie, knappe prijs-kwaliteitverhouding (13,5%)
Anfors Imperial € 12,45

Rood

8-

RosaMara, Costaripa, Valtenèsi, Italië 2018

‘Rosé di una notte’ van druiven (groppello, marzemino, sangiovese en barbera) die groeien aan de oevers van het Gardameer. Licht van kleur dankzij het korte schilcontact, rijk van smaak dankzij de gedeeltelijke houtrijping.
50% groppello, 30% marzemino, 10% sangiovese, 10% barbera; leuke blend, lichte houtinbreng geeft de rosé een subtiel romig tintje in geur en smaak, zachte en ronde aanzet, veel smaak, sappige textuur, bittertje, zuren en fijne kruiden, goede lengte, lekker, ook aan tafel (13%)
Vinites € 14,35

Share This