Selecteer een pagina

Wit

8-

Pinot Blanc Tradition, La Cave du Vieil Armand, Alsace, Frankrijk 2017

Deze coöperatie is in bezit van 125 wijnboeren in en rondom Soulz-Wuehnheim. Het paradepaardje is de Grand Cru Ollwiller en de exclusieve wijnen van Château Ollwiller. Betaalbare en klassieke, droge Elzaswijnen. Deze pinot blanc is uit de lijn ‘Tradition’-wijnen waarbij de fruitexpressie, frisheid en herkenbaarheid voorop staan.
Pinot blanc; aangename geurwaaier, floraal, licht venkel en anijs, sappige aanzet, mooie fraîcheur, afgeronde bitters, doordrinkbaar, veel lengte, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding (12,5%)
TTire Bouchon € 6,50

7,5

Szürkebarat, Laposa, Badacsony, Hongarije 2017

Laposa is een klein, 30 jaar oud familiebedrijf dat in de wijnstreek Badacsony. De jonge wijnmaakster Zsófi Laposa heeft inmiddels haar vader opgevolgd als succesvol wijnmaker en haar doelstelling is om het mooiste van de streek en de druiven in de wijn tot uiting te laten komen. De wijnen van haar hand en de mateloze populariteit van het wijnhuis laten zien dat ze daar meer dan goed in slaagt.
Pinot gris; frisse geur, veel wit fruit waaronder peer, sappige aanzet, mooie hoge frisse zuurgraad, slanke stijl met ronde bitters, schoon smaakpalet, veel lengte met wit pepertje (12%)
Lekkers uit Hongarije € 9,95

Rood

8-

La Tournée, Domaine Ferraton, Vin de France, Frankrijk 2016

De syrah- en grenachedruiven worden afzonderlijk gevinifieerd in roestvrijstalen of betonnen vaten. Ze worden pas geblend vlak voor het rijpingsproces, waarbij het sap in contact blijft met de fijne lie om de wijn een mooie complexiteit te geven.
Syrah, grenache; gerijpt en gekonfijt donker fruit, sappig mondgevoel, licht aards en vlezig, fijne fraîcheur, opwekkende, elegante stijl, veel lengte, goede prijs-kwaliteitverhouding en breed inzetbaar, prima huiswijn (13,5%)
Vinites € 8,60

8

Maceración Carbónica, Artuke, Rioja, Spanje 2018

De broers Arturo en Kike de Miguel Blanco gelden als de toptalenten van de moderne stijl Rioja Alavesa (1st growth in de 2019 Rioja classificatie van Tim Atkin MW). Altijd op zoek naar finesse en elegantie in hun wijnen, zeker bij de jonge Maceración Carbonica.
95% tempranillo, 5% viura; atypische geurwaaier, rood fruit, goed sap, geur- en smaakaroma’s zitten op één lijn, rijpe tonen, mals en mooi versmolten, veel lengte met wit pepertje, slank, toegankelijk en lekker, levendige finale, knappe Rioja voor deze prijs (13,5%)
Anfors Imperial € 10,50

8,5

Mondeuse, Caveau Sylvain Bois, Bugey, Frankrijk 2018

Sylvain Bois weet zijn enthousiasme en vakmanschap knap over te brengen. Vooral licht gekoeld serveren.
Mondeuse; verleidelijke geurwaaier, elegante stijl, sappige aanzet, schoon en puur van smaak, licht grafiet, luchtige aroma’s, lichte toets van vuursteen, goed gedoseerde fruittoets, evenwichtig en plezierig, kruidige onderlaag, veel lengte (11,5%)
la Vie le Vin € 11,75

8

Kolbenhofer, Weingut J. Hofstätter, Alto Adige, Italië 2017

De wijngaarden van dit 50 ha grote familiebedrijf liggen op 250 tot 850 meter hoogte aan weerskanten van het Alto Adige-dal bij Tramin. Zij verbouwen voornamelijk traditionele lokale druivensoorten als gewürztraminer, lagrein en vernatsch.
Schiava (vernatsch), klein percentage lagrein; elegante kleur, expressieve geurwaaier, typisch vernatsch, sappige aanzet, fruitrijk, schoon smaakpalet, kruidige onderlaag, licht gerookte tonen en vlezige impressie, fris, goed doordrinkbaarheidsgehalte, verrassend lange afdronk , goede prijs-kwaliteitverhouding (12,5%)
Het Wijnmagazijn € 11,95

7,5

Fondo Filara Nerello Mascalese, Cantine Nicosia, Sicilia, Italië 2016

Nerello mascalese is een magische druif, zeker in de handen van wijnmaakster Maria Carella. De op 750 meter hoogte liggende wijngaarden op de Etna, met vanzelfsprekend een vulkanisch terroir, zorgen voor de finesse in de wijn.
Nerello mascalese, biologisch, 30% van de wijn rijpt 3-4 maanden in barriques, gevolgd door 4 maanden in grote houten vaten; medium kleur, atypische geurwaaier, donker fruit, sappige aanzet, opvallend aards in geur en smaak, tannine en bitters, geur- en smaakaroma’s komen overeen, veel fruittonen, pittige wijn, aparte, uitdagende aperitiefwijn (13%)
Grapes Unlimited € 11,95

8

Spätburgunder Gutswein, Weingut Peter Wagner, Baden, Duitsland 2017

In 2016 nam Peter het kleine familiebedrijf over van zijn ouders. De wijngaarden liggen in zuid Duitsland in Oberrotweil (Kaiserstuhl). De verschillende vulkanische en lössachtige bodemstructuren geven zijn wijnen een onmiskenbaar karakter. Dat stimuleert Peter extra door zijn wijngaarden duurzaam te behandelen met uitsluitend organische meststoffen (paardenmest).
Spätburgunder, rijping in gebruikte barriques; levendige kleur, duidelijke aroma’s van de druif, warm en broeierig, verleidelijk, licht gerookte tonen naast heel veel fruit, sappige textuur, mooi versmolten, slanke textuur, fijne wijn met lange slotakkoorden, prima spätburgunder voor deze prijs (13%)
Vojacek Wijnen € 12,50

8-

Le Tarral, CastelBarry, Languedoc-Montpeyroux, Frankrijk 2016

Drie druivenrassen staan aan de basis: carignan-stokken staan op een bodem van kalksteen, grenache en syrah op een bodem van kalk en klei. Rijping deels op RVS cuves, deels op hout.
S40% carignan, 40% grenache, 20% syrah, 1/3 deel rijpt op 400-litervaten, Terra Vitis en ‘Vignerons en développement durable’; veel kleur, verleidelijke geurwaaier, lichte herfst- en truffeltonen, sappige aanzet, zacht mondcontact, goede vulling en kruidigheid, frisse stijl, lichte inktbitters, wijn met lange nagalm (14%)
Sauter Wijnen € 12,95

Share This