Selecteer een pagina

Wit

8-

Pinot Grigio, Trent, IGP Vigneti delle Dolomiti, Italië 2019

De Trent-wijnen hebben een vriendelijk prijsniveau en een moderne stijl, zijn toegankelijk en breed inzetbaar. Ze zijn afkomstig van een 2 hectare grote wijngaard, op 100 tot 700 meter, aan de voet van de Dolomieten. De druiven worden geteeld volgens de principes van ‘Integrated Farm Management’, een methode die de productie van kwaliteitsdruiven benadrukt met respect voor de natuurlijke balans van de wijnstokken.
Pinot grigio, 3 maanden rvs; frisse geur, sappige aanzet, fruitig en floraal, goede vulling, evenwichtig, eerlijke en plezierig doordrinkbare wijn met heerlijke zuren (12,3%)
Anfors Imperial € 7,25  

7,5

Hooley Dooley Sauvignon Blanc & Chenin Blanc, Dowie Doole, McLaren Vale, Australië 2018

The Range vineyard in Kuitpo, Adelaide Hills voor de sauvignon blanc, Tintookie vineyard in Blewitt Springs, McLaren Vale voor de chenin blanc
Sauvignon blanc, chenin blanc; helder van kleur, redelijk vullende geur, vullend, sappig, toegankelijk, goed geschikt voor brede consument, knappe blend met voldoende fraîcheur en finesse (12%)
Oud Reuchlin & Boelen € 9,75https://www.orbwijn.nl/

7,5

Olaszrizling, Laposa, Badacsony, Hongarije 2019

Laposa is een klein familiebedrijf en bestaat inmiddels ruim 30 jaar. Het huis behoort sinds het begin tot de meest populaire in de streek en maakt volop gebruik van de unieke eigenschappen van Badacsony en zijn lokale druivenrassen. De jonge wijnmaakster Zsófi Laposa heeft inmiddels haar vader opgevolgd als succesvol wijnmaker en haar doelstelling is om het mooiste van het terroir in de wijn tot uiting te laten komen.
Olaszrizling; eigenzinnige geur, maar redelijk ingetogen, sappig, fruitig, redelijk ronde en rijpe aroma’s, toegankelijk door onder andere frisse zuren, elegant middenpalet, goede balans, slanke finale (12,5%)
Lekkers uit Hongarije € 8,95

7,5

Gaul’s Eleven, Weingut Matthias Gaul, Pfalz, Duitsland 2018

Scheurebe is het Duitse antwoord op sauvignon blanc. Het is een kruising van riesling en silvaner, gekweekt door Georg Scheu in 1922. Scheu ontwikkelde diverse kruisingen die in een destijds nog koel klimaat toch genoeg suikers opbouwden. Deze droge witte wijn van Matthias Gaul uit de Pfalz is een schoolvoorbeeld: stuivend aroma, vol fris en rijp tropisch fruit.
Scheurebe; intense geur, eigenzinnig, heel schone aanzet, vriendelijk, surplus aan fruit, heerlijke passende zuren, prettig doordrinkbaar, prima zomerwijn zonder pretenties: terras, amuses, aperitief (12%)
Lekker Sapje -Wijn voor mensen met humor € 9,95

7,5

Blanc de Noir, Weingut Karl H. Johner, Baden, Duitsland 2018

Sinds 2008 produceert Johner ook een blanc de noir. Spätburgunderdruiven worden met tros en al licht geperst, waarna het sap direct gescheiden wordt van de schillen en stelen. Om de frisse fruitigheid intact te houden fermenteert het sap langzaam bij lage temperatuur in rvs tanks.
Pinot noir; bijna neutrale geur, geeft nu weinig, toegankelijk, aangenaam, smaakvol, goede breed inzetbaar, allemansvriend, prima lengte (12,5%)
Tire Bouchon € 12,00

Rose

8

Reine Marie, Domaine la Goujonne, Coteaux Varois-en-Provence, Frankrijk 2019

Nabij de dorpjes Tourves en Cabasse verbouwt Domaine La Goujonne, een echt familiebedrijf, op circa 50 ha al sinds jaren druiven op traditionele wijze en met respect voor de natuur (Agriculture Raisonnée). Vanaf 2013 wordt er gecontroleerd biologisch gewerkt zodat ze met ingang van oogstjaar 2016 ook het bio-label mogen voeren. Het resultaat is een wijn met een typische ‘gout du terroir’.
Grenache, cinsault, syrah, ugni blanc, biologisch; typische Provence-kleur, rustige, gedoseerde geur, zachte aanzet, mooie vulling, goede zuren en kruidige onderlaag, prettige rosé (13%)
la Vie le Vin € 10,50

Share This