Selecteer een pagina
trajadura D
trajadura M

Wijnkleur

8

Trajadura Alvarinho, Quinta do Regueiro, IGP Minho, Portugal 2020

Quinta do Regueiro in Melgaço, Vinho Verde, belichaamt het 21e-eeuwse Portugal. Kwaliteit is voor dit bedrijf in het dal van de Minho minstens zo belangrijk als traditie. De wijngaarden van de quinta liggen op hellingen met een ondergrond van verweerd graniet dat de warmte goed vasthoudt. De ligging ervan is op het zuiden, zodat ze optimaal van de zonnewarmte kunnen profiteren.
Alvarinho, trajadura; frisse kleurspiegel, ingetogen geur, fruitig, sappige aanzet, mooi afgeronde smaakbeleving, geuraroma’s komen overeen met die van de smaak, levendige zuren, fijn bittertje, goed inzetbare wijn (12%)
Puur Wijn € 9,95

Edition SB D
Edition SB M

8

Edition Sauvignon Blanc trocken, Weingut Bergdolt-Reif & Nett, Pfalz, Duitsland 2020

Bergdolt-Reif & Nett is een familiebedrijf in Duttweiler. De geschiedenis gaat terug tot begin 20e eeuw. Het wordt sinds 2008 geleid door Christian en Katja Nett. Aan de buitenzijde ziet het bedrijf er uit al seen Japans theepaviljoen. Christian werkt met hout en beton en is ook in voor nieuwe technieken.
Sauvignon blanc; lichtgroene kleur, intense geur, overduidelijke sauvignon-aroma’s, buxustoon, ook floraal, spritzig op de tong, geur en smaak komen overeen, hoge zuren, doordrinkbare zomerwijn met veel inhoud (11,5%)
Rijkhoff Wijnen € 10,95

trinkfluss D
trinkfluss M

8-

Trinkfluss, Axel Pauly, Mosel, Duitsland 2020

Sinds 2009 is Axel de derde generatie die verantwoording draagt voor het familiewijngoed Pauly. Hij studeerde in Geisenheim en liep stages in Californië en Nieuw-Zeeland, maar ontdekte bij zijn terugkeer dat er voor hem niets boven de Moezel gaat. Het huidige etiket stelt niet alleen een Moezellandschap voor, maar wanneer je de fles 90° draait ontdek je de gezichtsprofielen van de drie generaties wijnboeren: Peter, Rudolf en Axel
Weissburgunder, elbling, riesling; licht van kleur, schone geur, smaakvolle aanzet, frisse tonen en veel fruit, doordrinkbaar, goede lengte, echte zomerwijn (11%)
Informatiebureau voor Duitse Wijn / Heisterkamp Wijnkopers € 12,20

roussette D
roussette M

8

Roussette, Caves Sylvain Bois, Bugey, Frankrijk 2020

Het druivenras roussette – elders meer algemeen bekend als altesse – vindt men in Frankrijk vrijwel uitsluitend in de Savoie en de Bugey. Hij is verwant aan de befaamde marsanne die gebruikt wordt voor de grote witte wijnen uit de noordelijke Rhône-gebieden.
Roussette; lichte kleur, aangename geurwaaier, elegante aanzet, rijp fruit, mooie zuren, fijn bittertje, licht pepertje, gedoseerde vulling en rijping, evenwichtig en heel verfrissend, mooie lengte, goed inzetbare wijn (12,5%)
la Vie le Vin € 12,50

MAS BECHA D
MAS BECHA M

Rosé

7,5

Classique Rosé Eve, Mas Bécha, Côtes du Roussillon, Frankrijk 2020

25 hectare groot domein, opgericht in 2008 door Charles Perez. De wijnstokken staan aangeplant dicht bij de Spaanse grens, in zogenaamd ‘aspres’-terroir: droge grond met klei, silt en kiezels. Biologische teelt, biodiversiteit en minimale interventie in de wijnkelder bepalen hier de kwaliteit.
60% syrah, 40% grenache noir, biologisch; roodkoper/frambozenkleur, rustige geur, sappige aanzet, fruitig, hoge zuren, licht pepertje geeft bite en structuur, goede vulling, rosé met spanning en lengte, dorstlessend
Tire Bouchon € 11,00

salices D
salices M

Rood

7,5

Domaine Les Salices Pinot Noir, François Lurton, IGP Pays d’Oc, Frankrijk 2020

François Lurton, telg van de wijnbouwersfamilie uit Bordeaux, ontdekte in de jaren tachtig het potentieel voor de pinot noir-druif in het Franse Zuiden. Hij kocht het historische Domaine Les Salices, gelegen bij het vestingstadje Carcassonne, zo’n 30 km vanaf de Middellandse Zee. De Tramontana die hier uit het noordwesten waait zorgt, ook zomers,
Pinot noir, rijping: 50% op rvs, 50% 1 tot 2 jaar op oude eiken barriques; fraaie kleurspiegel, goede pinot noir-aroma’s, eigen stijl, smaakvol, licht kruidig, pepertje, heel fruitig, passende houtinvloed, licht gekoeld goed doordrinkbaar (13%)
Oud Reuchlin & Boelen € 10,25

Share This