Selecteer een pagina

7,5

Signature Collection Chardonnay, Spier Wine Farm, Western Cape, Zuid-Afrika 2019

De wortels van het huis Spier gaan terug tot de beginjaren van de kolonie op de Kaap, in 1692. In dat jaar werd de oorspronkelijke farm in Stellenbosch door de Duitse kolonist Arnout Janz gesticht. Spier maakt nog altijd wijnen die een uitdrukking zijn van een eigen identiteit, wijnen van de hoogste kwaliteit.
Chardonnay, 5% van de wijn gaat in Franse barriques; gerijpt, open geur, vriendelijke sappige aanzet, redelijk vullend en aromatisch, prima presentatie van de huisstijl, geur- en smaaktonen komen overeen, aangenaam, niet prestigieus, maar evenwichtig en toegankelijk voor iedereen, smaakvol, voldoende zuren om het doordrinkbaar te maken, alcohol is goed opgenomen, zeer goede prijs-kwaliteitverhouding (13,5%)
Vinites € 7,75

8

Reine Marie, Domaine la Goujonne, Coteaux Varois-en-Provence, Frankrijk 2019

Nabij de dorpjes Tourves en Cabasse verbouwt Domaine La Goujonne, een echt familiebedrijf, op circa 50 ha al sinds jaren druiven op traditionele wijze en met respect voor de natuur (Agriculture Raisonnée). Vanaf 2013 wordt er gecontroleerd biologisch gewerkt zodat ze met ingang van oogstjaar 2016 ook het bio-label mogen voeren. Het resultaat is een wijn met een typische ‘gout du terroir’.
Rolle, clairette, ugni blanc, biologisch; Provence-associaties zijn groot in geur en smaak, mooi fris fruit, levendige geurwaaier, fijne kruidigheid, sappig, doordrinkbaarheidsfactor is groot, prima smaakbeleving met bite, heerlijk op terras, goed samengesteld, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding (13%)
la Vie le Vin € 10,50

8

Grauburgunder Hand in Hand, Weingut Klumpp, Baden, Duitsland 2017

Het echtpaar Meike Meyer-Näkel (Ahrtal) en Markus Klumpp (Baden) gaan hier letterlijk Hand in Hand met deze grauburgunder ‘alte reben’. Elegantie en kracht door korte houtlagering op de fijne lie.
Grauburgunder; smaakvol, hout is correct ingebracht, vullend, breed, smaakvol, spanning, gastronomische wijn (13%)
Heisterkamp Wijnkopers via Informatiebureau voor Duitse Wijn € 12,00

Rood

7,5

Merlot, Trent, IGP Vigneti delle Dolomiti, Italië 2018

De Trent-wijnen hebben een vriendelijk prijsniveau en een moderne stijl, zijn toegankelijk en breed inzetbaar. Ze zijn afkomstig van een 2 hectare grote wijngaard, op 100 tot 700 meter, aan de voet van de Dolomieten. De druiven worden geteeld volgens de principes van ‘Integrated Farm Management’, een methode die de productie van kwaliteitsdruiven benadrukt met respect voor de natuurlijke balans van de wijnstokken.
Merlot, 6-8 maanden houtrijping; granaatrood met paarse reflex, heel schone merlotgeur, sappige aanzet, rijp, zacht, licht zwoel, mooie kruidige ondertoon, doordrinkbare wijn, koel drinken bij gegrild vlees of mooie rijpe kaas (12,5%)
Anfors Imperial € 7,25

8+

Cabernet Franc, Tenute Tomasella, Friuli Grave, Italië 2017

Het grondbezit van Tenute Tomasella omvat 150 hectare, waarvan 30 hectare beplant met wijnstokken (23 ha in Veneto en 7 in Friuli). Het bedrijf staat bekend om zijn respectvolle omgang met tradities en milieu, en produceert intrigerende kwaliteitswijnen die zich duidelijk onderscheiden van de gangbare wijnen in deze streek. Ze zijn het resultaat van vijftig jaar ervaring, liefde voor het land en de modernste wijnbereidingsprincipes
100% cabernet franc; correcte kleur, zeer floraal, atypische geurwaaier, geur- en smaaktonen volgen elkaar op, combinatie van fruit en florale tonen, redelijk elegant, verrassend, levendig en aangenaam (12,5%)
Wijnkoperij La Persistance € 12,50

7+

Pinot Noir, Weingut Matthias Gaul, Pfalz, Duitsland 2017

Dit is een van de beste pinot noirs uit Duitsland voor dit geld. Geen spätburgunder, want dit is een echte Bourgognestijl. Maar dan toegankelijk én verfijnd tegelijk. Matthias Gaul maakt wijn in de Noord-Pfalz en valt op door zijn mooie pinot noirs. Eichelmann, Fallstaff en Vinum zijn allemaal lovend.
Pinot noir, 6 maanden rijping in grote eiken vaten; lichte kleur, ingetogen pinot noir-tonen, aangename aanzet, klein beetje zwoel in begin, lekker doordrinkbaar, gekoeld serveren, goede balans en prijs-kwaliteitverhouding (12,5%)
Lekker Sapje -Wijn voor mensen met humor € 10,95

Share This