Selecteer een pagina

Rosé

8,5

Weingut Kranz, Pfalz, Duitsland 2019

Weingut Kranz ligt in het dorp Ilbesheim in het zuiden van het wijngebied de Pfalz. Het is een jong, dynamisch familiebedrijf met 17 hectare. Boris Kranz is hier verantwoordelijk voor de vinificatie. 60% van de wijnen is wit (met name riesling, weisser burgunder en silvaner) en 40% rood (spätburgunder en dunkelfelder).
Spätburgunder, biologisch, een van de Rosés van het Jaar van het 32e Proefschrift Wijnconcours; leuke geur- en smaakaroma’s, mooi gerijpt fruit, spannende zuren, zoetje, beetje aards, veel frâicheur, levendig en lekker, veel lengte, geheel eigen stijl, goed inzetbaar aan tafel, verrassend (12%)/span>
Winterberg Wijnen via Informatiebureau voor Duitse Wijn € 9,50

Rood

8+

La Bella, Katarzyna, Thracian Valley, Bulgarije 2018

Het prachtige domein Katarzyna, opgericht in 2002, ligt in Thracian Valley, in het zuidoosten van Bulgarije. Er werd stevig geïnvesteerd in een functionele winery met de beste materialen. De wijngaarden strekken zich uit in de valleien met een uniek terroir. Het klimaat is eerder mediterraan met een frisse wind. De jonge getalenteerde tweeling Ivan en Scilen Kisiov staat in voor de vinificatie.
Cabernet sauvignon, merlot, syrah, malbec; homogene kleur, opeengepakte geur, vrolijke aanzet, veel rijp donker fruit, frisse ondertoon door levendige zuren, veel smaak, associatie met chocolade, souplesse en vulling, verrassend lekkere maaltijdwijn (14,5%)
Ad Bibendum € 11,50

8+

Cabernet Franc, Tenute Tomasella, Friuli Grave, Italië 2017

Het grondbezit van Tenute Tomasella omvat 150 hectare, waarvan 30 hectare beplant met wijnstokken (23 ha in Veneto en 7 in Friuli). Het bedrijf staat bekend om zijn respectvolle omgang met tradities en milieu, en produceert intrigerende kwaliteitswijnen die zich duidelijk onderscheiden van de gangbare wijnen in deze streek. Ze zijn het resultaat van vijftig jaar ervaring, liefde voor het land en de modernste wijnbereidingsprincipes
100% cabernet franc; correcte kleur, zeer floraal, atypische geurwaaier, geur- en smaaktonen volgen elkaar op, combinatie van fruit en florale tonen, redelijk elegant, verrassend, levendig en aangenaam (12,5%)
Wijnkoperij La Persistance € 12,50

Share This