Selecteer een pagina

Wit

8-

Derthona, La Colombera, Colli Tortonesi, Italië 2017

Sinds begin jaren negentig werkt La Colombera aan de comeback van timorasso, een van de interessantste witte druivenrassen van Noord-Italië en een nobele variëteit die goed veroudert. Derthona is elegant. Noem het de vrouwelijke variant van de masculiene, robuuste versie.
100% timorasso; wat rijpere kleur en geur, eerder breed, karaktervol, aromatisch, volle bitters, veel smaak, maaltijdwijn, veel wijn voor de prijs (14,5%)
Anfors Imperial € 9,98

Reserva, Colinas do Douro, Douro, Portugal 2017

Colinas do Douro is sinds 2014 in een nieuwe fase beland. Investeerders werden aangetrokken door de special ligging van de wijngaarden. De druiven uit deze regio werden voornamelijk gebruikt voor het maken van portwijnen, maar de laatste jaren worden ze steeds meer ingezet voor het maken van stille wijn. Met Jorge Ramos Santos heeft Colinas do Douro een van de meest talentvolle wijnmakers van Portugal in huis gehaald.
Viosinho, rabigato, moscatel galêgo, Frans hout voor 6 maanden; strogeel uiterlijk, brede geurwaaier, rijpe tonen, doordrinkbaar, o.a. impressies van ananas, passende zuren, licht parfumé, maaltijdwijn (13,2%)
Grapes Unlimited € 10,95

Sauvignon Blanc, Maastricht Wines, Durbanville, Zuid-Afrika 2018

Maastricht is opgericht aan het begin van de achttiende eeuw door Nederlandse kolonisten. Zij doopten het landgoed om tot ‘Maastricht’, omdat ze de bodemsoort daar sterk vonden lijken op de bodem in hun thuisstad in Zuid-Limburg, waar de familie vandaan kwam.
Sauvignon blanc; vullend, rijpe tonen in geur en smaak, leuke zuren, licht kruidig, goede lengte, correcte prijs-kwaliteit (13%)
Vinites € 11,45

8-

Grüner Veltliner Furth, Malat, Kremstal, Oostenrijk 2018

Michael Malat is 10e generatie wijnmaker van het gerenommeerde huis Malat (sinds 1722!) uit Kremstal. De wijngaarden liggen ‘aan de overkant’, op de zuidoever van de Donau, rond de beroemde Stift Göttweig bij Furth/Palt. Vader Gerald was een van de drijvende krachten achter de wederopkomst van Oostenrijkse wijnen en mede-oprichter van de Österreichische Traditions Weingüter, vergelijkbaar met de VDP.
Grüner veltliner; geelgroen uiterlijk, ingehouden geur, hoge zuren, vitale wijn, goede fraîcheur, veel lengte (12,5%)
Lekker Sapje € 11,95

Rood

8

La Romba, La Colombera, Colli Tortonesi, Italië 2017

Aan de oostkant van Piemonte, tussen Milaan en Genua, bevindt zich wijnhuis La Colombera. In het kleine dorpje Vho op 5 kilometer afstand van Tortona bewerkt de familie Semino zo’n 23 hectare aan wijngaarden die direct rondom wijnkelders liggen, plus nog eens 10 hectare in de buurt van Sarezzano.
100% croatina; zeer veel kleurintensiteit, geurrijk, breed, broeierig, volle aanzet, rijp fruit, goede spanning, kruidige ondertoon met zoetje, zeer goede prijs-kwaliteit (14,5%)
Anfors Imperial € 7,88

8-

Entre Nous Petit Verdot, Domaine Valensac, IGP Pays d’Oc, Frankrijk 2017

Het domein, gelegen in Florensac, wordt geleid door Edwige Thuillé. Onder invloed van het mediterrane klimaat (op 10 km van de zee) worden hier zeer verzorgde wijnen gemaakt met concentratie en voldoende frisheid.
Petit verdot; intense kleur, mooie geur, warme tonen, goede vulling, knappe evenwichtige wijn met rijp fruit en zuren (14%)
Vojacek Wijnen € 11,25

Share This