Selecteer een pagina

8+

Grauer Burgunder trocken, Martin Waßmer, Baden, Duitsland 2018

Martin Waßmer behoort tot de allerbeste in Markgräflerland. Een deel van de wijngaarden zijn zeer oud en op de steile hellingen laag in opbrengst. Dit gekoppeld aan een Bourgondische productiemethode staat garant voor een hoge kwaliteit.
Grauburgunder; stijlvol, aromatisch, evenwichtig, sappig, licht crèmig, vullend, mooie lengte, gastronomisch (13%)
Wijnimport J. Bart via Informatiebureau voor Duitse Wijn € 8,45

Wit

8+

Riesling trocken VDP.Gutswein, Weingut Künstler, Rheingau, Duitsland 2019

De wijnen van de Weingut Künstler worden beschouwd als uiterst harmonieus en de beste van de Rheingau.
Het wijnhuis behoort tot de 12 beste wijnmakerijen van Duitsland en staat onder leiding van Gunter Künstler.

Riesling; passende geurwaaier, zuiver, perfecte balans in geur en smaak, heel direct, mooi sap, rijpe aroma’s, goede vulling, nu drinken (12,5%)
Henri Bloem via Informatiebureau voor Duitse Wijn € 7,40

7,5

La Germana, Celler Pascona, Montsant, Spanje 2020

Pascona is een klein biowijnhuis uit Terra Alta. Met La Germana laten ze zien dat er van macabeu/viura zeker gastronomisch interessante wijn te maken is. De toevoeging van een beetje muscat zorgt voor extra diepte en kruidigheid.
Macabeu, muscat à petit grains, biologisch; mooie kleur, rijpe toets in geur vanwege inbreng muscat, geuraroma’s keren terug in de smaak, sappige aanzet, leuke blend, fris, fruitig, een beetje anders, hoge zuren en levendig (13%)
Lekker Sapje – Wijn voor mensen met humor € 9,25

8+

Rivaner, Weingut Karl Heinz Johner, Baden, Duitsland 2020

Dat Johner met deze rivaner een van de beste uit zijn soort maakt blijkt uit het feit dat deze wijn jaar na jaar in de finale van het Proefschrift Wijnconcours staat. De druivenstokken staan aangeplant in een wat koeler klimaat en een bodem van löss en meer leemhoudende löss. Beperkte opbrengst door groene oogst, vroeg bloei- en oogstseizoen, volrijpe druiven.
Rivaner; duidelijke aroma’s van de rivaner, schoon wit fruit en bloesem, intense tonen, licht spritzig, rijp fruit en hoge zuren, verfrissend, goede balans, vullend en licht verteerbaar, uitstekende wijn, vrij strak, goede lengte (12,5%)
Tire Bouchon € 9,60

Rood

7,5

Maria Ganxa, Celler Pascona, Montsant, Spanje 2018

Waar Priorat-wijnen nog wel eens log en zwaar kunnen zijn, bewijst Pascona uit het omliggende Terra Alta dat elegantie en beheerste alcohol hier zeker mogelijk zijn. Net als de witte La Germana is ook deze gastronomisch goed inzetbaar, met een verrassende wijnstijl voor gasten. Pascona werkt biologisch
Cariñena, rijping in barriques, deel oud, biologisch; elegante kleur, lichtgewicht, invloed van hout is prima gedoseerd, elegante aanzet, fruitig, goede zuren, zeer plezierige caféwijn en ook inzetbaar bij licht voorgerecht (13,5%)
Lekker Sapje – Wijn voor mensen met humor € 10,45

8-

Flor de Goda, Bodegas Morca/Gil Family Estates, Campo de Borja, Spanje 2019

Bodegas Morca ligt in het dorp Borja, in de provincie Zaragoza. De garnacha-druiven zijn afkomstig van kleine percelen met lage opbrengsten. Ze worden met de hand geplukt en per perceel gefermenteerd in kleine vaten. De wijn rijpt 6 maanden in Franse barriques.
Garnacha, 6 maanden rijping op Frans eikenhout; veel kleur, geur met houtimpressie, evenwichtig van samenstelling, verleidelijk smaakpalet, combinatie van druif, houtinvloed en regio, sappig, smeuïg, alcoholpercentage is niet storend (15,5%)
Ad Bibendum € 11,95

8-

Ivresse des Sens, Domaine Sol Payré, Côtes du Roussillon – Terroir des Aspres, Frankrijk 2018

Deze wijngaard van circa 7 hectare is gelegen in het hart van de Côtes du Roussillon Villages, op de uitlopers van het Corbières-massief en wordt beheerd door Bertrand Sol, de 5e generatie die dit familiebedrijf leidt.
40% syrah, 30% grenache, 30% carignan, in conversie, 10 maanden barriques 1-2-3 jaar; intens van kleur, geur met inhoud maar wel redelijk gesloten, versmolten smaakbeleving, mooi gerijpt fruit, frisse ondertoon, licht kruidig, correcte finale, prima blend, goede prijs-kwaliteitverhouding (13%)
la Vie le Vin € 12,50

8

Tedeschi, Valpolicella Superiore, Italië 2018

Deze typische Valpolicella Superior wijn wordt gemaakt volgens de beste tradities en met alle kenmerken van de wijnen van Tedeschi, van druiven afkomstig van de heuvels van Valpolicella.
Corvina; granaatrood uiterlijk, mooie kleurontwikkeling, aromatisch, goede vulling, mooie aanzet, rijp donker fruit, kruidige ondertoon, vurige mondbeleving, aangenaam, goede balans tussen fruit en zuren, zeer goed inzetbare wijn (13,5%)
Vinites € 12,95

Share This