Selecteer een pagina

Wit

7

‘Alpha’ Martinsthaler Riesling Spätlese trocken, Weingut Faust, Rheingau, Duitsland 2015

In 1950 besluit de familie Faust zelf wijn te bottelen en onder eigen naam te verkopen. Achterkleinzoon Frank werkt sinds 2008 biologisch en vegan. ‘Alpha’ is pure expressie van ‘trocken’ riesling.
Riesling; goede geur- en smaakaromas, mooi ontwikkeld, evenwichtig, goede vulling, correcte spanningsboog, mooie lengte, goede prijs-kwaliteitverhouding (13%)
Pierre Ache Wijnen via Informatiebureau voor Duitse Wijn € 8,95

7,5

Riesling Kabinett, Weingut August Ziegler, Pfalz, Duitsland 2019

Het Weingut August Ziegler gevestigd in Maikammer/Pfalz, is meer en meer een toonbeeld voor constante, degelijke maar hoge kwaliteit. Zowel in Duitsland als daarbuiten. Met wijngaarden op de Mandelhöhe, Bienengarten en Heiligenberg maakt men plezierige wijnen met structuur, elegantie en hoge mate van herkenbaarheid. En dat al meer dan 300 jaar. Deze riesling is van de Heiligenberg.
Riesling; beetje toegeplooide geur, schoon, mineralig, helder, sappig, fruitig, goede zuurgraad, licht spritzig, doordrinkbaar, evenwichtig, goede prijs-kwaliteit (12%)
Tire Bouchon € 9,95

8+

Riesling trocken VDP.Gutswein, Weingut Wittmann, Rheinhessen, Duitsland 2019

De ontwikkeling van Philipp Wittmann is een van de voornaamste redenen dat Rheinhessen momenteel zo hoog in aanzien staat. Door een extreem strenge selectie wordt deze Gutswein door verschillende wijnschrijvers geprezen als uitzonderlijk op dat niveau. Vanwege het bredere aromatische profiel zijn deze wijnen een fijne begeleider van een grote verscheidenheid aan gerechten.
Riesling; elegant, goede smaakvoortzetting, mooie balans, frisse zuren, vullend, fruitig, goede lengte (12%)
Pallas Wines via Informatiebureau voor Duitse Wijn € 12,00

Rood

8

Bobal, Nodus, Utiel-Requena, Spanje 2017

Bodegas Nodus is vanaf de jaren negentig na vele experimenten door Adolfo de las Heras getransformeerd naar een modern en ecologisch wijnhuis. De bobal-wijn is een duidelijke weerspiegeling van deze inheemse druif in een nieuw jasje.
Bobal, 5 maanden houtlagering, biologisch; egale kleur, geur is nogal toegeplooid en opeengepakt, evenwichtig van smaak, rijp fruit, goede zuurgraad en vulling, heeft iets meer tijd nodig (13%)
Wijnkoperij La Persistance € 12,00

7,5

Kékfrankos, Heimann & Fiai, Szekszárd, Hongarije 2018

Nieuwe serie wijnen van Zoltan Heimann junior, die na zijn studies in Geissenheim, Bordeaux, Montpellier en Udine en zijn vele stages wereldwijd het stokje van zijn vader heeft overgenomen. Natuurlijk gemaakte, elegante wijnen met veel precisie uit het zuidwesten van Hongarije.
Kékfrankos, een gedeelte rijpt acht maanden in grote foeders, biologisch; elegante kleur, licht granaatrood, licht randje, hint van aardappelkelder in geur, evenwichtig, veel rijp fruit, sappig, rijpe kékfrankos, correcte zuren, zoetje, mist wel een beetje spanning (12,1%)
Anfors Imperial € 12,85

Share This