Selecteer een pagina
naonis D
naonis M

Wit

8

Naonis, La Delizia, Pinot Grigio delle Venezie, Italië 2019

La Delizia wil een pinot grigio maken in de Italiaanse stijl , dus niet te zwaar, maar vooral opwekkend en met veel fruit en frisheid. De druiven mogen dus niet te laat worden geplukt, op het moment dat ze nog goede zuren en een perfecte balans hebben. Daarna volgt een gisting op koude temperatuur op roestvrij staal, waarmee de wijn zijn frisheid en sap perfect weet te behouden.
Pinot grigio; bleek van kleur, schone geur, geen pretenties, sappige aanzet, lichte hint van anijs en venkel, eerlijk, lekker doordrinkbaar (12%)
Vinites € 6,50

ziegler D
ziegler M

7,5

Grauburgunder trocken, Weingut August Ziegler, Pfalz, Duitsland 2020

Het Weingut August Ziegler gevestigd in Maikammer/Pfalz, is meer en meer een toonbeeld voor constante, degelijke maar hoge kwaliteit. Zowel in Duitsland als daarbuiten. Met wijngaarden op de Mandelhöhe, Bienengarten en Heiligenberg maakt men plezierige wijnen met structuur, elegantie en hoge mate van herkenbaarheid. En dat al meer dan 300 jaar.
Grauburgunder; aangenaam geur- en smaakpalet, mooie vulling naast goede zuren, vullend en levendig, frisse aroma’s, goede lengte (13,5%)
Tire Bouchon € 10,75

albarin D

7,5

Albarín, Bodega Tampesta, León, Spanje 2019

Vaak bekroonde wijn afkomstig van arme bodem, met veel kiezelstenen. Ze houden de zonnewarmte vast en helpen daarmee de plant de lage nachttemperaturen te weerstaan. Hierdoor zijn de trossen klein, is de druif donker met harde schil en goed geconcentreerd qua aroma’s en extracten.
Albarín; lichtgeel uiterlijk, beetje toegeplooide geur, sappige aanzet, ronde smaaktonen, vullend, gerijpt, kruidig, prima zuren, veel lengte, breed inzetbare maaltijdwijn voor deze prijs (13,5%)
Wijnkoperij La Persistance € 11,25

Share This