Selecteer een pagina

Wit

8-

Pedregoso Chardonnay Gran Reserva, Tabalí, Limarí Valley, Chili 2018

Tabali heeft een aantal wijngaarden in de Limarí Valley en Central Valley, die zich uitstrekken van de kust tot diep in het Andesgebergte. De enorme diversiteit aan bodemsoorten en de klimaat- en hoogteverschillen leveren een interessant en onderscheidend assortiment op. Felipe Müller is sinds 2006 hoofd wijnmaker van Tabalí en tegenwoordig ook CEO van dit baanbrekende Chileense wijnhuis.
Chardonnay; lichte kleur, rustige geurintensiteit, smakelijke aanzet, evenwicht tussen fruit en zuren is mooi, zuren geven pit en levendigheid, aangename doordrinkbare wijn, populair (13,5%)
Vinites € 9,35

8

Domaine des Anges, Ventoux, Frankrijk 2019

Dit domein, gelegen op een heuvel pal ten zuiden van de Mont Ventoux, is sinds eind vorige eeuw in Ierse handen. De wijngaarden zijn opgeknapt, de cave gemoderniseerd, en er worden nu internationaal geprezen wijnen gemaakt.
De rode wijnen komen van de zuidoostelijke hellingen, de karakteristieke witte wijnen van de koelere noordoostelijke hellingen.

Roussanne, grenache blanc, bourboulenc, clairette; lichte kleur, ingehouden geur, hint van peren en grapefruit maar wel hecht en compact, mooie smaakbeleving, sappig, spannend, heel aangenaam, kruidige ondertoon, goede balans, gastronomische wijn (14%)
la Vie le Vin € 9,95

8-

Fecske, Konyári, DHC Balatonlelle, Hongarije 2019

Vader János Konyári startte in 2000 samen met zijn zoon Dániel dit wijnhuis in Balatonlelle, ten zuiden van het Balatonmeer. Janos is enige tijd geleden overleden en Daniel heeft hem met succes opgevolgd. Zo werd hij al eens uitgeroepen tot Beste Jonge Wijnmaker van het Jaar.
Zenit, olaszrizling, zöld veltelini, chardonnay, sémillon; bescheiden kleur en geur, heel licht associaties met anijs, aardige aanzet, geuraroma’s komen duidelijk terug, goede balans, fris, fruitig, lichte bitters, goede prijs-kwaliteitverhouding, heerlijke wijn (12,5%)
Lekkers uit Hongarije € 7,95

Share This