Selecteer een pagina

Wit

7,5

Chardonnay, Bodegas Nodus, Utiel-Requena, Spanje 2018

Het gemoderniseerde wijnhuis van Bodegas Nodus ligt midden tussen zijn wijngaarden. Traditionele productie wordt harmonieus gecombineerd wordt met innovatie en het streven naar de beste kwaliteit.
Chardonnay, biologisch, 3 maanden rijping op nieuw Frans eikenhout; mals, sappig, houtinvloed, typische wijn voor La Persistance, redelijk krachtig, evenwicht, goed gemaakt, maaltijdwijn (12,5%)/span>
Wijnkoperij La Persistance € 13,95

7,5

Sauvignon Blanc, Bodega Wapisa, Patagonia Atlantica, Argentinië 2020

Bodega Wapisa, gerund door Patricia Ortiz, ligt 25 mijl van de Atlantische Oceaan en is de enige winery in de kuststreek van Patagonië. Terroir en ligging zorgen voor unieke wijnen. Sommige wijnen rijpen zelfs onder water!
Sauvignon blanc; wat toegeplooid, licht rokerig, timide geur, plantaardig, aards, geur- en smaaktonen komen overeen, typische wijn uit de regio Patagonië, heel strak en streng, hoge zuren, gastronomische wijn (12,3%)
Damaro Wines € 13,95

8

Chênes, Vins Auvigue, Saint-Véran, Frankrijk 2018

De familie Auvigue is door jarenlange kennisoverdracht van generatie op generatie, gespecialiseerd in wijnen uit Mâconnais. De huidige eigenaren, de broers Jean-Pierre en Michel, zijn ware pioniers in vinificatie per perceel. Elke cuvée bezit zijn eigen terroirexpressie.
Chardonnay, vinificatie en 5 maanden rijping in 1-2 jaar oude barriques; lichtgewicht, crèmige ondertoon, beetje medicinaal, zuiver, vanaf middenpalet meer vulling, zuren en bite, bitters, wijn met spanning, levendig en opwekkend, meer verfijning en harmonie na langer openstaan (13%)
Tire Bouchon € 16,95

7,5

Schweigen Chardonnay trocken VDP.Ortswein, Weingut Friedrich Becker, Pfalz, Duitsland 2017

In het diepe zuiden van de Pfalz, in Schweigen, ligt VDP-Weingut Friedrich Becker. Het beschikt over 23 hectare in Duitsland, maar ook in Frankrijk, de Elzas. Dat, en het feit dat 70% van de aanplant uit de zogenaamde Burgundersorten bestaat, verklaart misschien ook de Bourgondische stijl van dit huis.
Chardonnay; citroengeel uiterlijk, vette houttonen, monotoon, smaak is beter dan geur, spritzig, zuren, goed gedoseerd fruit en hout, evenwichtig (13%)
Winterberg Wijnen www.winterbergwijnen.nl via Informatiebureau voor Duitse Wijn € 23,95

8.5

Rebula, Kabaj, Goriška Brda, Slovenië 2016

Parijzenaar Jean Michel Morel trouwde in 1989 met Katja Kabaj en sinds 1993 staan ze samen aan het hoofd van het familiedomein. Ze beschikken in de wijnstreek Goriška Brda over 12 hectaren wijngaard, verdeeld over twee locaties. De terroirs zijn hier het gevolg van erosie en leisteen, mergel en zandsteen zijn dominant.
Rebula, biodynamisch, 14 dagen maceratie in eikenhouten vaten van 2.400 liter, 12 maanden rijping in Franse barriques, 6 maanden flesrijping, orange wine; heel licht oranje kleur, hechte en diepe aroma’s in geur en smaak, zeer intens, toets van sinaasappel, mooie bitters, complex, heel veel wijn, decanteren, goede lengte (13%)
The Orange Wine Club /Delicroatia € 24,00

Rood

9-

Ilico, Illuminati, Montepulciano d’Abruzzo, Italië 2017

Alle wijnen van Illuminati worden gemaakt in het herkomstgebied Controguerra DOC en het hoge kwaliteitsgebied Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane DOCG. De zorg en ervaring van generaties wijnmakers wordt duidelijk als de verschillende montepulciano’s worden geproefd. Elke wijn bezit een eigen karakter en balans.
Montepulciano; granaatrood, heel veel kleur, beetje ruig, rijp fruit, veel vulling, fijne smaakbeleving, prima tannine, harmonieus, veel lengte, gastronomische wijn
Altovino € 11,00

8

Domaine de la Pirolette, Saint-Amour, Frankrijk 2018

In 2013 nemen Grégory en Virginie het centraal in het dorp gelegen domein over van een coöperatie van wijbouwers. De oogst van elk perceel wordt op traditionele wijze separaat gevinifieerd: niet ontsteeld, chapeau grillé-techniek met houten gril en langzame extractie.
Gamay; veel kleurintensiteit, duidelijke gamay-aroma’s, mooie gerijpte tonen van zwart fruit, inktbittertje, vrij pittig, goede tannine, vullend, intens, levendig, mooie, evenwichtige wijn (14,5%)
Tire Bouchon € 16,25

8+

Belnero, Castello Banfi, IGP Toscana, Italië 2015

De infanterist op het etiket verwijst naar de graaf Placidi, wiens leven is verbonden is met het kasteel Poggio alle Mura. Deze adellijke familie uit Siena had een belangrijke rol in het stadsbestuur en kwam in de loop van de 15e eeuw in het bezit van de kasteel, als eerbetoon aan haar voorname rol namens de Republiek Siena in de oorlog tegen Florence.
Sangiovese, 14 maanden rijping op Frans eiken; veel kleur, breed geurpalet, hout is goed opgenomen, beetje opeengepakt, veel donker fruit in sappige aanzet, goede tannine, geur- en smaaktonen volgen elkaar goed op, veel smaak, rijpe fruittoets, goede evolutie, prima in balans, serieuze wijn (14%)
Vinites € 21,50

Share This