Selecteer een pagina

Wit

8

Scheurebe VDP.Gutswein, Hans Wirsching, Franken, Duitsland 2018/h4>

Hans Wirsching is VDP-lid en een van de drie beste huizen uit Franken. Het was de eerste producent die scheurebe aanplantte in Franken. Andrea Wirsching is in 2018 uitgeroepen tot wijnmaakster van het jaar. De wijnen komen van drie Lagen: Kalb, Kronsberg en Julius-Echter-Berg (allen GG).
Scheurebe; rijpe tonen in geur en smaak, vullend, veel fruit, uitstekende balans, frisse zuurgraad, zeer zuiver, mooie lengte (12,5%)
Lekker Sapje – Wijn voor mensen met humor € 12,45

7,5

Ramón do Casar, Ribeiro, Spanje 2018

Ramón woonde met zijn gezin in een ‘casar’, een typische boerderij in Galicië. Vanwege de grimmige economische situatie in de naoorlogse jaren emigreerde Ramón in 1955 naar Venezuela. Met het geld dat hij daar verdiende kocht hij bij terugkeer naar zijn geboortestreek, zo’n 20 jaar later, een stuk grond dat hij beplantte met autochtone druivenrassen. Deze wijngaard vormde de basis voor Ramón do Casar, de bodega die zijn zoons tegenwoordig beheren. Ze beschikken nu over 12 hectare, waarvan 8 eigen bezit./span> Treixadura, albariño, godello; stuivende geur, fruit met duidelijke florale tonen, goede vulling, passende bitters naast het citrusfruit (12,5%) Vojacek Wijnen € 13,95

7,5

Domaine de Briante, Beaujolais, Frankrijk 2017

Het domaine wordt sinds 2016 geleid door Lauren Faupin. Zij heeft in Oregon met gamay gewerkt en is nu terug in Beaujolais, waar ze veel geïnvesteerd heeft in het domaine.
Chardonnay; licht notige associaties in geur en smaak, breed, stevig, veel kracht, echte maaltijdwijn (13%)
La Maison blanche € 14,50

Share This