Selecteer een pagina

wit

7,5

Txakoli, Bodegas Aizpurua, Getariako Txakolina, Spanje 2017

Baskische witte wijn. Het is gebruikelijk om van een hoogte in het glas te gieten, waardoor op deze manier veel bubbels verschijnen samen met de hele variëteit aan aroma’s.
Hondarrabi zuri; frisse fruitige geurwaaier, sappige aanzet, levendige textuur, stevige bitters, recht toe recht aan, verfrissend en levendig, heel schone wijn met korte afdronk (11%)
Wijnkoperij La Persistance € 11,90

Rood

8-

Campale, Il Colombaio di Santa Chiara, Chianti Colli Senesi, Italië 2015

Familiebedrijf dat in de jaren zestig begon met wijnbouw. Alessio Logi is de eerste die oenologie studeerde en sinds 2002 produceert hij samen met zijn twee broers wijn onder eigen label. Van zijn vader Mario leerde hij al vroeg dat goede wijn ontstaat in een gezonde wijngaard en dat de wijnmaker de kwaliteit hoogstens iets kan verbeteren.
90% sangiovese, 10% merlot, biologisch, rijping: 25% barrique, 75% cement; intense geurwaaier, licht mestig en aardse impressies, sappige aanzet, mooie zuren, geur- en smaakaroma’s komen overeen, goede fraîcheur, versmolten tannine, kruidige onderlaag, plezierige wijn, mooi ontwikkeld, veel lengte (13,5%)
Altovino € 12,75

8

Colheita Unoaked, Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo, Douro, Portugal 2016

Deze Quinta is sinds 1999 eigendom van de familie Amorim, de bekende kurkproducent. Hij ligt op de noordoever van de Douro, dichtbij Pinhão in de subregio Cima Corgo. De wijngaarden – 120 ha – zijn in schist-terrassen aangelegd tot bijna 300 meter hoogte. De verschillende wijnen worden samengesteld uit 42 verschillende plots.
Touriga nacional, touriga franco, tinta toriz, tinta cão; goede kleur, fruitige geur, mooi gerijpt, aromatisch, veel sap, breed, warm smaakpalet, harmonieus (13,5%)
Vojacek Wijnen € 12,75

8

Kalterersee Auslese Sattel, St. Michael-Eppan, Alto Adige, Italië 2016

Vernatsch is een eigenzinnige rode wijn. Zeer geurig met genoeg ‘body’ om menig stevig gerecht aan te kunnen. Toch is het geen ‘block buster’ want menig liefhebben ervaart het als een niet te zware, fruitrijke rode wijn, terwijl het beslist niet aan concentratie in de wijn ontbreekt. Wijnmaker Hans Terzer van St. Michael Eppan maakt een volmaakt voorbeeld van vernatsch.
Vernatsch; vrij licht van kleur, mooie sappige aanzet, zacht op de tong, evenwichtig, eigenzinnige aroma’s, smakelijke wijn met leuk pittig toontje
Well of Wine € 13,95

8-

Szekardi Bikavér, Heimann, Szekszárd, Hongarije 2015

De familie Heimann is van Duitse afkomst en woont en werkt in Hongarije sinds 1758. Tegenwoordig bestaat het bedrijf uit drie familieleden: Zoltán Sr., zijn vrouw Agnes en hun oudste zoon Zoltán Jr. Het wijngoed is beroemd vanwege hun pionierswerk met het oude druivenras kadarka. Daarnaast vind je in de wijngaarden zowel autochtone rassen zoals kékfrankos, internationaal druivenrassen (merlot, cabernet franc, syrah) als ook enkele rariteiten (tannat en sagrantino).
49% kékfrankos, 28% cabernet franc, 13% merlot, 7% sagrantino, 3% kadarka, 45% van de wijn rijpte in gebruikte 500-liter- en 1000-literfoeders van Hongaars eiken, 35% in gebruikte 500-litervaten van Seguin Moreau, 20% in nieuwe en gebruikte 300-literbarriques, biologisch in conversie; verleidelijke geurwaaier, sappig, goede zoet-zuurbalans, licht korrelig, versmolten, mooi gekruid, licht aards, opwekkend van smaak, donkere rode en zwarte fruittonen, slanke textuur met goede spanning, veel lengte (13%)
Anfors Imperial € 17,95

Share This