Selecteer een pagina

Wit

8+

Domaine Gueguen, Saint-Bris, Frankrijk 2019

Een curiositeit: Saint Bris is de enige appellatie in de Bourgogne waar witte wijn van de sauvignon blanc-druif wordt gemaakt. Op de kalkbodems van de omstreken van Chablis resulteert dat vaak in een puntige wijn met mooie mineraliteit. Een zachte, middellange afdronk – een klassieke smaak, maar toch verrassend: als een kruising tussen een sancerre en een chablis.
Sauvignon blanc; helder van kleur, vullend, aromatisch, fraaie balans, geur- en smaaktonen komen duidelijk overeen, dropjesachtig, bloemig en anijstonen, heel sappig, eigenzinnige stijl, sake-impressies op de achtergrond, mooi bittertje (12,5%)
De Geluksdruif € 14,50

Rood

8,5

Musardises, Domaine les Grandes Costes, Languedoc, Frankrijk 2018

Dit domein is al sinds halverwege de 19e eeuw in het bezit van de familie Granier. Het was Joseph Granier die in 1956 begon met wijnbouw op een plek waar voorheen alleen koeien graasden tussen de olijfbomen. Toen deze in 1992 op 88-jarige leeftijd met pensioen ging was er korte tijd geen opvolging. In 2000 is de fakkel echter overgenomen door zijn kleinzoon.
Cinsault, grenache, syrah; elegante kleurdiepte, geur met ruimte, vooral soepel rood fruit, mals mondgevoel, zuren mooi aangesloten, zwoel, gerijpt, warme tonen, florale tonen, mooie lengte, veel wijn, zeer aangename gastronomische voltreffer (14%)
la Vie le Vin € 13,50

Share This