Selecteer een pagina

Rood

8

La Montagne Noire, Domaine la Tour Penedesses, Faugères, Frankrijk 2017

De eigenzinnige wijnmaker Alexandre Fouque bezit rondom de dorpen Faugères en Pézenas in totaal 45 ha aan wijngaarden. Veelal kleine percelen, geselecteerd op grondsoort en ligging. Hier verbouwt hij meer dan 15 verschillende druivenrassen met zeer lage rendementen (15 tot 30 hl/ha). Deze wijn dankt zijn naam aan de hellingen van leisteen en zwart marmer waar de wijnstokken geplant zijn.
Grenache, syrah, mourvèdre, carignan, cinsault, biologisch, eerste gisting op rvs, tweede gisting in barriques en demi-muids; goede kleurintensiteit, geur is redelijk gesloten, combinatie van klassieke en moderne stijl, rond fruit, goede zoet-zuurbalans, frisse stijl, goede lengte (14,5%)
la vie le vin € 14,95

8+

Amauta, Bodega El Porvenir de Cafayate, Valle de Cafayate-Salta, Argentinië 2016

Bodega El Porvenir bevindt zich op 1.850 meter hoogte en wordt beschouwd als een van de meest interessante wijnproducenten van Salta. Amauta, dat in het Quechua, de autochtone taal van Noord-Argentinië, Noord-Chili, Ecuador, Peru en Bolivia, ‘wijze man’ betekent, bestaat in totaal uit vier blends. Elk met een geheel eigen karakter.
Malbec, cabernet sauvignon; diepe kleur, geur met volume, sappige aanzet, fruitig en bloemig, uitstekende balans, veel lengte (14,3%)
Damaro € 15,99

Share This