Selecteer een pagina

Wit

8

Carrasviñas Barrica, Félix Lorenzo Cachazo, Rueda, Spanje 2017

Bodegas Felix Lorenzo Cachazo is een familiebedrijf dat al generaties lang voor de streek traditionele witte wijnen produceert. Sommige eigen wijngaarden zijn al meer dan 130 jaar oud en daarmee mogelijk de oudste van Europa. Samen met zes andere wijnmakers is Felix de oprichter van de DO Rueda, waardoor hun geliefde verdejo druif erkenning kreeg.
Verdejo, zes maanden rijping op Frans en Amerikaans eiken met regelmatige battônage; stuivende geurwaaier, goed sap, mooie ronde bitters, zeer schoon van smaak, fraîcheur, goede kruidige onderlaag, spritzig, toets van sinaasappelschil, goed verteerbaar, veel lengte (13%)
Anfors Imperial € 13,25

80

Selvabianca, Il Colombaio di Santa Chiara, Vernaccia de San Gimignano, Italië 2017

Selvabianca zijn de vroegstrijpende vernaccia-druiven (1e pluk) uit de wijngaard. Vergisting deels in RVS en deels in cement, en daarna rust de wijn enkele maanden op de gisten.
Vernaccia, biologisch; intense geurwaaier, opvallend fruitig, goed sap, mooie fraîcheur, goede speelse zuren, opwekkende stijl, licht gekruid, ronde bitters, veel lengte met wit pepertje op het einde (13,5%)
Altovino / Vino & Vetro € 14,75

Rood

7,5

Finca Valderoble, Bodegas Felix Callejo, Ribera del Duero, Spanje 2011

De druiven zijn afkomstig van een relatief jonge wijngaard (2005) maar de enten zijn afgenomen van zeer oude wijnstokken. Bodegas Felix Callejo is een familiebedrijf dat is opgericht in 1989. De wijnmaker is Jose Felix Callejo. Hij heeft onder andere wijnen gemaakt voor Christan Moueix, (samen met Jean-Claude Berrouet) voor Pétrus en voor Miguel Torres in Chile.
60% tempranillo, 10% syrah, 30% merlot, 12 maanden Frans eiken; getoaste geur, hint van vanille, cassis en bramen, goed sap, duidelijke aanwezigheid van tannine, goede spanning, kruidige onderlaag, veel lengte met zwart pepertje (14,5%)
Neerlands Wijnhuis € 23,95

Share This