Selecteer een pagina

Mousserend

7,5

Christian Bellei Millesimato Brut, Cantina della Volta, Vino Spumante di Qualità, Italië 2013

Een schaarse mousserende witte wijn van blauwe lambrusco di sorbara-druiven. Een ‘blanc de noirs’, of bianco di nero in het Italiaans. Alleen de eerste 30% van de persing wordt gebruikt. Tenminste 36 maanden op de gisten in de flesrijping. Na degorgeren wordt 4,5 gr/l dosage toegevoegd. Deze millisimato wordt alleen geproduceerd in de goede jaren.
Lambrusco di sorbara; belegen smaakprofiel, zuren, mooie bitters, wel behoorlijk ontwikkeld, redelijke balans, strak, zuren staan beetje los (13%)
Alto Vino € 27,50

Wit

8,5

Lahrer Weissburgunder trocken, Wöhrle, Baden, Duitsland 2020

Bij Weingut Wöhrle in Lahr, een kleine stad in de Duitse wijnstreek Baden, zeggen ze graag dat ze wer-ken naar het voorbeeld van de Bourgogne. Maar dit wijngoed heeft allang bewezen een grootheid in zichzelf te zijn. Markus en Tanja Wöhrle, die het familiebedrijf runnen, maken fantastisch mooie wijnen, in harmonie met de natuur. Dat hun bedrijf in 2004 geaccepteerd werd als lid van de VDP, zegt natuurlijk ook wel iets.
Weissburgunder, biologisch; correcte geur van de druif, schoon, helder, fris, fruitig, doordrinkbaar, goede balans, toegankelijk (12,5%)
Anfors Imperial € 16,95

8,5

Chardonnay Spätlese trocken, Weingut A. Ziegler, Pfalz, Duitsland 2016

Het Weingut August Ziegler gevestigd in Maikammer/Pfalz, is meer en meer een toon-beeld voor constante, degelijke maar hoge kwaliteit. Zowel in Duitsland als daarbui-ten. Met wijngaarden op de Mandelhöhe, Bienengarten en Heiligenberg maakt men plezierige wijnen met structuur, elegantie en hoge mate van herkenbaarheid. En dat al meer dan 300 jaar.
Chardonnay; goede kleur, aangename geur, mooi verweven aroma’s, schoon en helder, evenwichtig, mooie zuren, goed ontwikkeld, knappe rijpe ondertoon die fris blijft, veel lengte (14%)
Tire Bouchon € 19,50

Rood

8

Sans Sulfites, Mas l’Avail, IGP Côtes Catalanes, Frankrijk 2019

Dit domein van 80 ha in Maury staat onder leiding van Jean Batlle. Hij zet het werk van zijn vader Georges voort en wordt inmiddels bijgestaan door zijn zoon. De wijnstokken hebben een hoge gemiddelde leeftijd en groeien op een ondergrond van kalkzandsteen of zwarte leisteen in een gebied ingeklemd tus-sen de uitlopers van de Pyreneeën en de Corbières.
Syrah, carignan; zeer veel kleur, warme geur, hechte structuur, opvallende aanzet, mooie hoge zuren die lang aanhouden, daarnaast frisse fruitige tonen, tannine geeft de wijn kader, verrassend mondgevoel, licht kruidig, opwekkende wijn, atypisch, pure ervaring (14,5%)
la Vie le Vin € 12,50

8

Pian delle Masche, Crissante, Dolcetto d’Alba, Italië 2020

Van een kleine, maar zeer gerespecteerde barolo-maker, komt deze dolcetto. Uit La Morra in het hart van het Barolo-gebied. De wijngaard is relatief op leeftijd met meer dan 50 jaar oude planten.
Dit geeft meer dan gemiddelde terroirinvloed en diepgang aan deze dolcetto.

Dolcetto; mooie kleur, granaatrood, aangename geur van dolcetto, rijp, vullend, geur- en smaaktonen komen overeen, smaakaroma’s zijn meer intens en open, daardoor meer herkenbaar, goed rood fruit, frisse zuurgraad, levendig smaakpalet, doordrinkbaar, structuur en lengte (13%)
Alto Vino € 15,25

8

Santufili, Mocavero, IGP Primitivo di Salento, Italië 2015


Primitivo, 7-8 maanden houtrijping; mooie licht ontwikkelde kleur, duidelijke primitivo-aroma’s, intens, eigen geur- en smaakpalet, redelijk ronde aanzet, gerijpt fruit omgeven met goed opge-nomen houttonen, licht kruidig, warme mondbeleving, goed aanwezige tannine, veel lengte (15%)
Vinites € 16,20

Share This