Selecteer een pagina

Wit

8

Riesling, Weingut Winter, Rheinhessen, Duitsland 2018

Met meer dan 55% aanplant is riesling de belangrijkste druivensoort op het domein. Stefan Winter heeft een eigen stijl van vinificatie, waarin hij de druif, terroir en de traditie respecteert en aanvult met een ‘fun-factor’!
Riesling; heel zuiver, levendig, elegant, mineralig, veel jeugdige tonen (13%)
ad Bibendum € 13,25

Rood

8

Les Grand Cras Cuvée Parceliare, Pierre Dupont, Morgon, Frankrijk 2016

De wijngaarden van Grand Cras vormen een van de zes ‘Climats’ in Morgon. De grond bestaat uit alluvium, leisteen en blauwe keien. De druivenstokken zijn meer dan 60 jaar oud: dit geeft genereuze ronde maar geconcentreerde wijnen van de gamay noir.
Gamay, 15% van de wijn rijpte 9 maanden op gebruikt hout; granaatrood uiterlijk, rustige geur, sappige aanzet met goed rijp donker fruit, floraal, smaakvol palet, goede zuurgraad, kruidig, plezierig op de tong, goede tannine, mals, evenwichtig geheel (13%)
Tire Bouchon € 13,30

Rood

8+

Belnero, Castello Banfi, IGP Toscana, Italië 2015

De infanterist op het etiket verwijst naar de graaf Placidi, wiens leven is verbonden is met het kasteel Poggio alle Mura. Deze adellijke familie uit Siena had een belangrijke rol in het stadsbestuur en kwam in de loop van de 15e eeuw in het bezit van de kasteel, als eerbetoon aan haar voorname rol namens de Republiek Siena in de oorlog tegen Florence.
Sangiovese, 14 maanden rijping op Frans eiken; veel kleur, breed geurpalet, hout is goed opgenomen, beetje opeengepakt, veel donker fruit in sappige aanzet, goede tannine, geur- en smaaktonen volgen elkaar goed op, veel smaak, rijpe fruittoets, goede evolutie, prima in balans, serieuze wijn (14%)
Vinites € 21,50

Share This