Selecteer een pagina

mousserend

7,5

Auxerrois Brut, Sektgut St. Laurentius, Mosel, Duitsland 2015

Geïnspireerd en ondersteund door de wijnproducenten in de partnergemeente van Leiwen, Le Mesnil sur Oger, werd in 1982 de eerste Riesling Sekt met traditionele flesvergisting geproduceerd.
Tegenwoordig wordt 95% van de wijnen via de de klassieke Méthode Champenoise geproduceerd. Naast riesling heeft men door de jaren heen weißburgunder, spätburgunder, st. laurent, auxerrois, elbling en chardonnay aangeplant.

Auxerrois, biologisch; bescheiden geurwaaier, zeer intens en expressief van smaak, mooi fruit, hoge zuren, voldoende sap, goede spanning en lengte (12,5%)
Tire Bouchon € 17,50

Wit

8-

Farina,Lugana DOC Italië 2016

Het familiebedrijf Farina ligt in het hart van het Valpolicella-gebied en wordt gerund door de 3e generatie, neef en nicht Claudio en Elena Farina. De wijngaarden liggen op 180 m hoogte in de Morainalheuvels, de bodem bestaat uit klei, kalk en zand.
Trebbiano di lugana, koele gisting met een paar uur schilcontact, rijping op rvs en op fles; frisse geurwaaier, licht mollig en rond met goed sap, mooie zuurgraad en mooi fruit, opwekkend, verfrissend, goed pepertje, finesse en lange afdronk (13%)
Verbunt Wijnkopers € 14,95

Rood

8

Malbec, Marchiori & Barraud, Mendoza, Argentinië 2016

De gerenommeerde wijnmakers Andrea Marchiori en Luis Barraud, voorheen verbonden aan Viña Cobos van Paul Hobs, tekenen voor deze bijzondere malbec. Hun wijngaard in Perdriel – Lujan de Cuyo bevindt zich op 1000 meter hoogte en de wijnstokken zijn inmiddels ouder dan 50 jaar.
Malbec, houtrijping; zeer veel kleur, paarsrood, bijzonder jeugdig in geur en smaak, hout is knap geïntegreerd, rijk aan sap, veel zwart fruit zoals bramen, intens mondcontact, goede structuur en spanning, veel van alles, maar met goede zuren (13,9%)
Damaro € 16,95

Share This