Selecteer een pagina

Wit

8

Riesling Qualitätswein trocken, Weingut Sybille Kuntz, Mosel, Duitsland 2017

Sybille Kuntz is een van de toonaangevende wijnmakers van de Moezel. Haar wijngaarden bij het dorpje Lieser zijn steil en worden volledig biologisch-dynamisch bewerkt. De druiven voor deze Qualitätswein trocken worden met de hand geoogst.
Riesling; strakke, intense geurwaaier, sappig, rijp, aromatisch, heel schoon, goede spanningsboog, gastronomische wijn (12%)
Wijnkoperij Okhuysen via Informatiebureau voor Duitse Wijn € 16,80

8,5

Friulano, Livon, Collio, Italië 2018

Livon is een behoorlijk groot wijnhuis met een totale productie van ruim 1,2 miljoen flessen van meer dan 150 ha aan wijngaarden. De wijnproductie van Livon is begonnen in 1964 en wordt geleid door de broers Tonino en Valneo. De familie Livon bezit wijnhuizen in Friuli (Livon in Colli Orientali del Friuli, RoncAlto in Collio, VillaChiopris), in het Chianti Classico-gebied (Borgo Salcentino), en in Umbrië (ColSanto).
Friulano; strogeel uiterlijk, vullende geurwaaier, stevige inhoud in geur en smaak, sappige, uitgesproken aanzet, rijp fruit, duidelijke zuren, spritzig, fijne bitters, verrassend, breed inzetbare gastronomische wijn met veel lengte (12,5%)
Alto Vino € 14,50

8+

Zelen, Fedora, Vipavska Dolina, Slovenië 2017

SZelen is het beroemdste inheemse druivenras van de Vipava vallei. Vanwege de beperkte aanplant zijn er nauwelijks wijnen gemaakt van dit ras verkrijgbaar..
Zelen, biodynamisch; lichte gouden kleur, schone geur, sappig in geur en smaak, dik en rijp geel en wit fruit, meloen, veel vulling, prima zuren, zuiver, goede lengte, opvallend laag alcoholpercentage (11,5%)/span>
Delicroatia

Rood

8

Terre de Safres, Domaine le Novi, Lubéron, Frankrijk 2017

Domein aan de zuidkant van de Lubéron nabij het Étang de la Bonde en het dorpje La Tour d’Aigues. Het domein is al vijf generaties in bezit van dezelfde familie, maar pas sinds 2014 verkopen ze wijn onder eigen naam. Romain Dol werkt gecertificeerd biologisch op een terroir dat voornamelijk bestaat uit zanderige klei (safre) die eeuwen lang over dit gebied is verspreid door de rivier Durance.
Grenache, syrah, cinsault, biologisch; eerlijke aroma’s in geur en smaak, goed gedoseerde mooie aanzet, goed fruit, pepertje, structuur en balans, breed inzetbaar, veel wijn voor de prijs (14%)
la vie le vin € 9,95

7,5

Suipacha, Bodega Otero Ramos, Mendoza, Argentinië 2013

Het familiewijnhuis Otero Ramos ziet, anders dan andere traditionele Argentijnse wijnhuizen, de Spaanse (en in minder mate de Franse) wijncultuur als voorbeeld en leidraad. Prachtig onderhouden wijngaarden met oude wijnstokken vormen de basis. De wijnen rijpen 24 tot 36 maanden in nieuw Frans eiken. Het resultaat is uitstekende Reservas vol karakter. De wijnen worden geproduceerd onder begeleiding van de internationaal zeer befaamde wijnmaker Sergio Correa Undurraga.
Bonarda; broeierige geurwaaier, maar ook mooi ontwikkelde geur van bonarda, prima houtgebruik, vullend, aromatisch, veel smaak en lengte, maaltijdwijn (13,9%)
Damaro 

Share This