Selecteer een pagina

Wit

7,5

Szeremley Huba Pinot Noir, Elsõ Magyar Borház, DHC Badacsony, Hongarije 2013

Waarschijnlijk één van de beste wijn producenten van Hongarije en grondlegger van internationale faam voor Hongaarse wijn. In Nederland al meerdere malen in de finale van het PSWC en in 2008 zelfs Goud en Platina voor zijn Szürkebarát 2006.
Pinot noir; licht kopere kleur, gerijpte tonen, sappig, geur en smaaktonen komen met elkaar overeen, mals op de tong, afwijkende aroma’s, andere smaakbeleving, lichte mollige aanzet, wel verrassend tot en met finale, pittige afdronk(12%)
Lekkers Uit Hongarije € 11,50

8

Arneis, Giacomo Barbero, Roero, Italië 2016

Giacomo Berbero neemt in 2016 het initiatief om te beginnen met wijn maken. Ondanks dat zíjn wijnavontuur recent is gestart, heeft hij als vierde generatie ‘wijn maken’ in zijn DNA. Overgrootopa Giorgio Barbero begon rond 1900. Met een oppervlakte van 3 hectare produceert hij ruim 11.000 flessen per jaar en met de aanplanting van nieuwe wijngaarden in de Roero is het wijngoed in volle ontwikkeling.
Arneis; duidelijke arneis-aroma’s, mooi gerijpt fruit, duidelijk bittertje, goede grip, levendig, verfrissend, huiswijn of mooie terraswijn (14%)
Anfors Imperial € 11,95

7,5

Bergerie de l’Hortus, Domaine de l’Hortus / Fam. Orliac, Val de Montferrand IGP, Frankrijk 2016

Jean Orliac is een ambitieus man. Pas 12 jaar na aankoop van zijn wijngaarden heeft hij het resultaat bereikt dat hij voor ogen had en gaat hij onder eigen naam bottelen. Tot die tijd werd de oogst jaarlijks verkocht.
Petit manseng, bourboulenc, sauvignon gris, sauvignon blanc, roussanne, viognier, chardonnay, biologisch; fruitig geurpalet, breed door onder andere de blend, minder typisch, geur en smaaktonen komen met elkaar overeen, fruit is ondersteunt door frisse zuren, goede lengte (12,5%)
Sauter Wijnen € 13,50

rood

7,5

Calvente Laguin-da, Horacio Calvente, Vino de la Tierra Laderas del Genil, Spanje 2014

Mooie instapwijn. Gemaakt door Horacio Calvente, één van de prijswinnende bodega’s van het Spaanse wijnconcours 2017 in Nederland. Guinda betekent morel (kersensoort) en verwijst ook naar de wijngaarden die zich op de berg La Guindalera bevinden.
Petit verdot, cabernet sauvignon, merlot, syrah, tempranillo, houtgebruik; intens van kleur, floraal en aards, intense houtaroma’s, goed sap, mooie kruidigheid, redelijk versmolten, opwekkende stijl, kruidige onderlaag, goede tannines, lengte, maaltijdwijn(14%)
Granada Wijnen € 12,95

8-

Lassia, Bodega Patritti, Patagonië, Argentinië 2015

Dit wijnhuis in Patagonia wordt gekenmerkt door een opvallende architectuur en bevindt zich op het hoogste punt van de Valle San Patricio del Chañar op 39 graden breedte. Het bijzondere microklimaat verklaart voor een groot deel de unieke eigenschappen van de wijnen. De zeer bekende Argentijnse wijnmaker Mariano Di Paola tekent voor de productie terwijl Nicolas Navio de dagelijkse leiding heeft.
Cabernet sauvignon, malbec, hout; intense aroma’s, licht getoast, duidelijke houtinbreng, goed sap, mooie kruidigheid, mals, souplesse, verteerbaar, leuke blend, veel lengte( 14,4%)
Damaro Wines € 12,95

7,5

Barbera d’Alba Superiore, Adriano, Marco e Vittorio, Langhe, Italië 2014

Barbera is vaak de perfecte keuze wanneer je op zoek bent naar een volle rode wijn, zonder dat ie echt zwaar wordt. Zo ook deze: volop fruit (donker, zoals pruim en braam) en een evenwichtige, diepe smaak met een lange afdronk. Zachte tannines en eetlust opwekkende zuren. Klassieke stijl en opvoeding – Mooi!
Barbera; gerijpt rood fruit, kruidige onderlaag, sappig middenrif, voldoende zuren, goede lengte (14%)
Geluksdruif € 14,00

Share This